Фудбал по Монћију: Заради милионе, позове Махреза!

Прелазни рок једва да је и почео, а нови спортски директор Роме зарадио је 43,7 милиона евра, иако је довео дупло више играча него што је продао. Сада, хоће праву звезду.

Фудбал 16.07.2017 | 18:15
Фудбал по Монћију: Заради милионе, позове Махреза!
Човек који је доведен из Севиље да оконча еру Франческа Тотија у Роми и отвори ново поглавље у историји римског клуба, глобално хваљени спортски директор Монћи, довео је дупло више играча овог лета него што је продао и…

...остварио профит од 43,7 милиона евра.

Након што је "дебело" уновчио добре игре Мохамеда Салаха, Антонија Ридигера и Леандра Паредеса, Монћи је сам себи обезбедио озбиљан буџет који ће са задовољством потрошити, а изгледа да ће највећи део новца отићи за најбољег фудбалера Премијер лиге из сезоне 2015/16, Ријада Махреза.

Алжирски ас недвосмислено је овог лета поручио да мисли да је време да напусти Лестер сити, с којим се буквално борио за опстанак након сензационално освојене титуле сезону пре тога, а Монћи је у томе видео своју шансу - понуду од 35 милиона евра послао је у Лестер, где ће власник и директори "лисица" бити стављени на тест.

Тест, у смислу - прихватити скромно обештећење (за данашње прилике, наравно) за најбољег играча који хоће да иде или ризиковати дуге и мучне преговоре, који би вероватно значили и гомилу непријатних Махрезових изјава медијима.

Понуда од 35 милиона клубу који само учешће у Премијер лиги наплати четири пута више (оквирно) сигурно неће оборити с ногу тајландског бизнисмена чије име увек тешко "погодимо" - Вишаи Сиватанапрапа, ваљда - али, свакако ће му бити тешко да убеди Махреза да му је боље да остане у Премијер лиги и одбије изазов звани "Нова Рома".

Оно што је познато из неких ранијих "распитивања" за Махреза је да Лестер сити очекује око 55 милиона евра.

Нека преговори почну…

Рома је откупила уговоре четворице позајмљених фудбалера из прошле сезоне (Руи, Жезус, Фацио и Перес), а враћени су Томас Вермален (Барселона), Војчех Шћешни (Арсенал) и Клемон Граније (Лион). Важно је рећи да је Руи, након што је његов уговор откупљен, послат у Наполи на позајмицу.

Ромин летњи прелазни рок:

дошли

Рик Карсдорп (22, бек, Фајнорд) 14
Бруно Перес (27, бек, Торино) 12,5
Лоренцо Пелегрини (21, средина, Сасуоло) 10
Жуан Жезус (26, одбрана, Интер) 8
Марио Руи (26, бек, Емполи) 6
Ектор Морено (29, штопер, ПСВ) 5,7
Максим Гоналон (28, средина, Лион) 5
Федерико Фацио (30, штопер, Тотенхем) 3,2

отишли

Мохамед Салах (25, напад, Ливерпул) 42
Антонио Ридигер (24, одбрана, Челси) 35
Леандро Паредес (23, средина, Зенит) 23
Федерико Рики (23, напад, Сасуоло) 4,5

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар