Ђурђевић грчким медијима: Битка!

Грчки портал "Газзета" контактирао нападача Партизана Уроша Ђурђевића поводом жреба за 3. коло квалификација за Лигу шампиона, који би могао да споји црно-беле са Олимпијакосом.  Ђурђевић поручио Грцима: Шансе су 50-50 одсто! Нападач Партизана Урош Ђурђевић не сматра да је његов тим аутсајдер у потенцијалном двомечу са Олимпијакосом.

Фудбал 15.07.2017 | 23:45
Ђурђевић грчким медијима: Битка!
Партизан је на корак од тога да се сретне са Олимпијакосом у 3. колу квалификација за Лигу шампиона.

После тријумфа над подгоричком Будућности 2:0 у првој утакмици 2. кола квалификација за престижно европско клупско такмичење, пред црно-белима је реванш у главном граду Црне Горе 18. јула, а сви у београдском клубу су уверени да ће прескочити ову препреку.

За грчке медије дилеме нема, Партизан ће играти против Олимпијакоса, и први пут би се десило да се ова два тима састају у европским такмичењима. Грчки портал газзета.гр контактирао је голгетера црно-белих Уроша Ђурђевића, која је у том медију схваћена као "претња" грчком шампионату.

"Исход жреба је тежак за нас, више бисмо волели да је испало другачије. Олимпијакос је најбољи грчки клуб, који годинама игра у Лиги шампиона. Имао је много великих европских победа. Јасно је да ће Олимпијакос дати све од себе да нас избаци, има новог тренера, појачао је своје редове", рекао је Ђурђевић.

Нападач Партизана каже да ће меч против Олимпијакоса бити велика битке, односно битке, поготово кад се зна у каквим су односима навијачи Олимпијакоса и Црвене звезде, највећег ривала Партизана.

"Олимпијакос треба да очекује 'врућу' атмосферу у Београду. Наши навијачи су наш савезник, невероватном подршком нам помажу у свакој утакмици. Играћемо за њих, узбуђени смо што нам се указује оваква прилика и треба да се докажемо на терену".

Упитан какве су шансе Партизана и какав је квалитет црно-белих, Ђурђевић је одговорио: "Шансе су 50-50 процената. Да, Олимпијакос има много више искуства у овом такмичењу и много више утакмица, али имамо своје адуте. Ми смо офанзиван тим, дајемо много голова, са Леонардом сам заједно дао 48 голова прошле сезоне у провеснтву и најбољи смо тандем. Ту је и Марко Јанковић, који је био у Олимпијакосу и познаје тим. Мислим да имамо шансе, а ја ћу дати све од себе да постигнем гол. Створићемо много проблема Олимпијакосу".

Партизан је много више пута играо против грчких екипа у кошарци него у фудбалу. Посебно је у сећању остао дуел против Олимпијакоса на Фајнал-фору у Паризу 2010. године, када су црно-бели били надомак сензације и пласмана у финале Евролиге. Црно-бели су тада, у драматичној утакмици, "пали" у продужетку - 83:80.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ГРЧКИХ ЕКИПА

Партизан је у новијој историји два пута играо против грчких екипа. У сезони 2004/05. црно-бели су у групној фази Лиге Европе играли против Егалеа и победили 4:0, а 10 година касније, у истом такмичењу, Партизан је играо против екипе Атсерас Триполис. Партизан је поражен у Грчкој 0:2, а у Београду је било 0:0.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар