Весли Снајдер напустио Галатасарај!

Холандски фудбалер Весли Снајдер напустио је Галатасарај у којем је провео три и по године, саопштио је турски клуб.  Истанбул у сузама, Снајдер отишао из Галатасараја! Холанђанин споразумно раскинуо уговор, али ће још зарадити 1. 700. 000 евра.

Фудбал 16.07.2017 | 17:45
Весли Снајдер напустио Галатасарај!
Снајдер је у Галатасарај стигао јануара 2013. године. Он је за Галатасарај одиграо 122 утакмице у турском шампионату, постигао је 35 голова и освојио два трофеја.

Он је у октобру 2015. године потписао нови, трогодишњи уговор, али му је дозвољено да напусти клуб раније.

За њега су, наводно, заинтересовани кинески, али и клубови из америчке МЛС лиге.

Снајдер (33) је у каријери још играо за Реал, Интер и Ајакс, а у рекордер је по броју одиграних утакмица за репрезентацију Холандије са 131 наступом.

Дошло је време за растанак. Жуто-црвени део Истанбула је у сузама, пошто је редове Галатасараја дефинитивно напустио холандски везиста Весли Снајдер.

Иако је било наговештаја да ће наставити да игра за славни турски клуб, Снајдер је постигао договор о прекиду сарадње, а како наводе локални медији, Галатасарај ће му исплатити још 1.700.000 евра на име уговорних обавеза.

Његов уговор истицао је у јуну следеће године, а постоји занимљива клаузула, ако је веровати турским порталима, пошто Снајдер до краја сезоне не сме да потпише за било који други турски клуб.

У случају да се то деси, Холанђанин би, наводно, на рачун Галатасараја морао да уплати своту од 7.500.000 евра.

Снајдер и клуб су се одлучили на овакав потез јер тренер Игор Тудор у наредном периоду жели да подмлади екипу, а Холанђанин је почетком јуна напунио 33 године.

Уосталом, клуб са Босфора је недавно ангажовао и Јунеса Беланду који је задужио дрес са бројем 10.

Снајдер је у Истанбул дошао у јануару 2013. године, за Галату је одиграо укупно 173 утакмица и дао 45 голова, а освојио је две титуле, односно по три купа и суперкупа. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар