Реал довео најбољег играча ЕП-а за младе!

Досадашњи фудбалер Бетиса Дани Себаљос потписао је шестогодишњи уговор са Реал Мадридом.  Реал се мења: Ернандез, Винисијус, па Себаљос! У поређењу са периодом када је Перез куповао само играче репутације једног Роналда, Зидана, Фига, Кристијана, Бејла. . . последња два-три прелазна рока сведоче о озбиљном заокрету у највећем шпанском клубу.

Фудбал 15.07.2017 | 17:45
Реал довео најбољег играча ЕП-а за младе!
Ни Реал ни Бетис нису објавили висину трансфера, али према писању шпанских медија он износи 16,5 милиона евра, што је милион и по више него што је стајало у откупној клаузули.

Двадесетогодишњи везни играч је на недавно завршеном Европском првенству за младе у Пољској проглашен за најбољег играча такмичења.

Шпанија је у финалу Европског првенства изгубила од Немачке са 1:0. Како је саопштио Реал, Себаљос ће бити званично представљен наредног четвртка, дан пре него што тим отпутује на турнеју у САД.

Себаљос је прошао омладинску школу Бетиса, а првом тиму се прикључио 2014. године. Он је прошле сезоне одиграо 31 утакмицу за Бетис и уписао по два гола и асистенције.



"Нешто" се догодило у Мадриду, пре свега са председником Реала, Флорентином Перезом.

Не само да је творац идеје о "галактикосима" - за сада - одустао од неумереног трошења новца, већ се клуб окренуо младим, талентованим шпанским играчима уместо доказаним звездама светског фудбала.

После 19-годишњег Теа Ернандеза из Атлетико Мадрида, који је доведен уплатом излазне клаузуле од 30 милоина евра, као и 17-годишњег Винисијуса Жуниора чији ће 45 милиона евра вредан трансфер из Фламенга бити обављен када "вундеркинд" постане пунолетан, двоструки узастопни првак Европе довео је једног "клинца", момка који је био хит недавно завршеног Европског првенства за младе у Пољској.

Иако су на друштвеним мрежама доступни његови постови о томе како обожава Атлетико, а презире Реал, 20-годишњи Дани Себаљос добио је прилику да се "покаје" током шестогодишњег уговора са моћнијим од два престоничка клуба.

Ни Реал, ни Бетис нису објавили висину трансфера, али према писању шпанских медија он износи између 16,5 и 18 милиона евра, што је у сваком случају више него што је стајало у откупној клаузули. Због чега је Реал платио више од суме за коју је могао да добије Себаљоса без Бетисове реакције, вероватно ће бити предмет интересовања шпанских новинара.

Двадесетогодишњи шпански фудбалер је на недавно завршеном Европском првенству за младе у Пољској проглашен за најбољег играча тог такмичења. Шпанија је у финалу Европског првенства изгубила од Немачке 1:0, а Себаљос је импресионирао све који су пратили мечеве завршног турнира.

Како је саопштио Реал, Себаљос ће бити званично представљен наредног четвртка, дан пре него што тим отпутује на турнеју у САД.

Себаљос је прошао омладинску школу Бетиса, а првом тиму се прикључио 2014. године. Он је прошле сезоне одиграо 31 утакмицу за Бетис и уписао по два гола и асистенције.

Рачунајући од лета 2014. када је Реал платио 75 милиона евра за Џејмса Родригеза, 30 за Тонија Кроса, 13 за Лукаса Силву и десет за Кејлора Наваса, Перез је у наредних шест прелазних рокова (летњих и зимских) доводио редом: Данила (23, Порто, 31,5), Матеа Ковачића (21, Интер, 31), Кика Касиљу (28, Еспањол, 6), Хесуса Ваљеха (18, Сарагоса, 5), Марка Асенсија (19, Мајорка, 3,5), Лукаса Васкеза (24, Еспањол, 1), Алвара Морату (23, Јувентус, 30) и двојицу поменутих младића који су стигли овог лета.

У поређењу са периодом када су стизали само и искључиво најбољи и најскупљи фудбалери света, Луис Фиго, Роналдо Назарио Да Лима, Зинедин Зидан, Дејвид Бекам, Гарет Бејл, Кристијано Роналдо, Кака, Арјен Робен, Карим Бензема, Никола Анелка, Анхел Ди Марија, Родригез, итд, мора се признати да се Реалов приступ фудбалу генерално - итекако променио.

Реалови трансфери лета 2017:

дошли:

Винисијус Жуниор (17, напад, Фламенго) 45.000.000

Тео Ернандез (19, леви бек, Атлетико Мадрид) 30.000.000

Дани Себаљос (20, средина, Реал Бетис) 16.500.000

отишли:

Џејмс Родригез (26, средина, Бајерн) 10.000.000 позајмица

Маријано Дијаз (23, напад, Лион) 8.000.000

Дијего Љоренте (23, штопер, Сосиједад) 6.000.000

Бурхуи (23, лево крило, Алавес) 3.000.000

Пепе (34, штопер, Бешикташ) слободан играч

Фабио Коентрао (29, леви бек, Спортинг) позајмица

Енцо Зидан (22, средина, Алавес) слободан играч

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар