Чилић: Федерер? То је само још један меч!

Марин Чилић пун је самопоуздања уочи финала Вимблдона са седмоструким шампионом Роџером Федерером.

Тенис 15.07.2017 | 14:45
Чилић: Федерер? То је само још један меч!
Чилић има шансу да понови највећи успех хрватског тениса из 2001. године када је Горан Иванишевић освојио најпрестижнији турнир овог спорта.

Хрват и Швајцарац су се до сада седам пута састајали, а Федерер води 6-1. Последњи окршај имали су управо на Вимблдону прошле године, Федерер је тријумфовао у пет сетова у четвртфиналу.

"Посљедња два меча против њега ће ми сигурно помоћи за припрему финала. Знам да је то огроман изазов, а можда је и највећи изазов играти против Роџера у финалу Вимблдона. Међутим, за мене, иако то можда преједноставно звучи, то је само још један меч у низу и за њега ћу се припремати као и за све остале. Покушаћу бити максимално концентриран. Верујем у своје могућност и у коначну победу", поручио је Чилић.

Чилић је до финала стигао преокретом против Американца Сема Кверија са 3-1.

"Препоносан сам на себе и на свој тим. Захвалан сам свима који су навијали и били уз мене. Као и против Жила Милера био сам у заостатку, али сам се у остала три сета вратио и преокренуо. Мислим да је моја ментална снага у последње две недеље овде на Вимблдону и два-три месеца уназад на невероватно високом нивоу. Сви мечеви које сам играо у последње време пружили су ми довољно снаге и зрелости да доносим праве одлуке у правим тренуцима. Тако је било и данас, баш као и у свим осталим мечевима током турнира. Наравно, играо сам феноменално, али је ипак та ментална снага кључ за велике успехе", закључио је Хрват.

С друге стране, Федерер не мисли да ће му бити лакше што му у финалу нису ривали Новак Ђоковић, Енди Мари или Рафаел Надал.

"То умногоме мења ствари. С ове тачке гледишта не могу да кажем да ћу бити опуштенији јер не играм против неког од њих или што имам добар скор против Марина, иако су неки мечеви били веома неизвесни. Али није као да смо до сада играли 30 пута. Лепа је промена, али не значи да ће бити лакше", каже Швајцарац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар