Закинтос – двоје оптужених у БГ

Министарка правде Србије Нела Кубуровић каже да су четворица српских држављана у притвору због сумње да су учествовали у убиству Американца Бакарија Хендерсона у клубу "Бар код" у Лаганасу. Двојица су пуштена на слободу и стигли су у Београд. Младићима се на терет ставља кривично дело саучесништво у убиству.

Србија 15.07.2017 | 08:40
Закинтос – двоје оптужених у БГ
Министарство правде је у свакодневном контакту са Амбасадом која у сваком тренутку има информације шта се дешава, рекла је министарка Нела Кубуровић гостујући у Дневнику РТС-а додајући да је и у контакту са адвокатом Зором Добричанин која је бранилац једног од окривљених.

"Тренутно су четири лица у притвору, двоје се бране са слободе, они су у Београду и свака комуникација лица која се налазе у Србији са грчким органима иде преко Министарства правде које ће пружити сву неопходну помоћ лицима која су овде", рекла је Кубуровићева.

Када је реч о онима који су у притвору, три су старости до 21 године, тако да се и код њих примењују одредбе које се односе на малолетнике и они ће бити смештени у Казнено-поправни завод за малолетнике.

"Данас морамо да сачекамо и да видимо каква ће бити одлука и у односу на лице које ће саслушати истражни судија, да ли ће бити одређен притвор или не", рекла је Кубуровићева.

Грчки медији су раније објавили да би истражни судија за неке од ухапшених могао да државном тужиоцу предложи и најтежу казну коју познаје грчко правосуђе – доживотну робију, јер је злочин оквалификован и као планирано тј. организовано убиство.

Сумња се да је најмање 15 особа задало ударце несрећном младићу, од којих је неколико удараца било фатално.

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Аqуа

15.07.2017 07:01

Ваљда од 18 година висе није малољетан. А славите пунољество кад наврси 18 година. То знаци ако је све уреду са 18 год си пунољетан ако направис неку срамоту и белај ниси и онда те третирају као малољетну особх. ПУУУУУ ЗАКОНА И ДРЗАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

15.07.2017 13:44

Један амер мање,подрска браци.

Name

Индијанац

15.07.2017 08:00

Само доживотна, болесни гени се не могу лијечити! Дошли тарзани у Грчку у сред сезоне да убијају туристе??? Има да их православна браћа објесе за муда као лекцију свим будућим мајмунима. Није Грчка Србија гдје преЦедник јавно каже да се не може борити против хулигана/навијача, имају они лијек за "мангупе" у чопору...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вирус

15.07.2017 13:43

Иди у рупу из које си испао да те неби дорадиво.