WБ: Чилић у финалу!

Хрват опет у финалу, Чилић близу Иванишевићевог подвига! Хрватски тенисер Марин Чилић пласирао се у финале Вимблдона пошто је у полуфиналу савладао Сема Кверија резултатом 3-1 (7:6 (6), 4:6, 6:7 (), 5:7).

Тенис 14.07.2017 | 17:30
WБ: Чилић у финалу!
Дуел паклених сервера припао Чилићу! Хрватски тенисер савладао Кверија у четири сета и први пут у каријери ће се борити за трофеј на Вимблдону.

Познат је први финалиста мушког сингла на овосезонском издању Вимлдона, а то је Марин Чилич који је славио над Семом Кверијем са 3:1, по сетовима 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3) и 7:5.

Као што се и очекивало, дошло је 4+ сетова, дошао је тај-брејк, али и да ће славити Хрват. Наравно, добром момку из Међугорја  који је успео да преокрене меч у своју корист, пошто је први сет припао Американцу, ово је један од највећихј успеха у каријери, ако се изузме титула са УС Опена.

Квери је овог поподнева одиграо колико је могао, јер је мало ко очекивао да ће имати снагу и енергију за ново чудо након што је везао три меча са по пет сетова. То показује и однос у асовима, а у том сегменту је апсолутно владао Чилић - 25:13. Хрват заиста игра фанстастично у последје време и сигурно има велику шансу да освоји овај Вимблдон, без обзира ко буде са друге стране мреже на легендарном Централном терену.

Други полуфинални пар чине Роџер Федерер и Томаш Бердих, а финале је заказано за недељу. Прошле године титула је припала Ендију Марију.

Хрватски тенисер Марин Чилић играће у недељу финале Вимблдона!

Он је данас у првом полуфиналу, класичном окршају високих и снажних сервера, и пети пут у исто толико мечева савладао америчког аса, Сема Кверија и, после УС Опена 2014, изборио друго грен слем финале у каријери.

Пре нешто мање од три године победио је Кеија Нишикорија и уписао се међу освајаче најважнијих турнира на свету, а у недељу поподне имаће прилику да освоји и – најважнији.

До тада, једини хрватски тенисер који је освојио Вимблдон остаће Маринов бивши тренер, Горан Иванишевић.

Квери је прошле и ове сезоне избацивао актуелне прве играче на АТП листи и браниоце титуле на Вимблдону, Новака Ђоковића, па Ендија Мареја, али ове вредне "скалпове" није успео да претвори и у сензационални пласман у финале.

У његовом случају, и полуфинале равно је сензацији јер је то тога у каријери само једном изборио пласман међу осам најбољих на грен слем нивоу.

Американац је био потпуно у егалу са 28-годишњим Хрватом, али делује да је пресудан био тај-брејк трећег сета који је Квери "пустио низ воду" уз две неизнуђене и исхитрене грешке, прво из бекхенда, па форхенда.

Ривал је то искористио: (7) Марин Чилић - (24) Сем Квери 6:7 (6:8), 6:4, 7:6 (7:3), 7:5.

Извор: Моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар