Хрвати знају тим за Еуробаскет

Селектор Александар Петровић издиктирао имена 11 кошаркаша којима ће се пред почетак припрема прикључити још четворица из Б репрезентације.

Кошарка 17.07.2017 | 10:15
Хрвати знају тим за Еуробаскет
Муку је мучио Александар Петровић пред објављивање списка кандидата пред почетак припрема за Еуробаскет, након што му је неколико играча из НБА отказало долазак.

Разговарао је, већао, надао се да ће неки од њих можда променити одлуку, али пошто се то није догодило, објавио је списак играча који ће почети припреме 27. јула у Светом Мартину на Мури.

Имена 11 кошаркаша су позната, док ће се на припремама наћи још четворица из Б репрезентације који ће до 25. јула наступати на Купу Борислава Станковића у Кини.

Петровић је позвао: Рока Ленија Укића, Марка Поповића, Крунослава Симона, Филипа Крушлина, Бојана Богдановића, Марка Томаса, Дарија Шарића, Драгана Бендера, Мира Билана, Дарка Планинића и Луку Жорића.

"Тој групи играча прикључиће се још четворица по повратку из Кине и то плејмејкер, два играча на позицијама два, три и један високи играч. То је укупно 15 играча који ће започети припреме за овогодишње Европско првенство", изјавио је за "Вечерњи лист" Александар Петровић.

Кошаркаши Хрватске играће на Еуробаскету у групи Ц у Клужу, против селекција домаћина Румуније, Мађарске, Чешке, Шпаније и Црне Горе.

Европско првенство на програму је од 31. августа до 17. септембра и то у четири земље - Финској, Израелу, Румунији и Турској.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гробари Милици

17.07.2017 16:54

Много хрватица има на списку

ОДГОВОРИТЕ