Човић најавио растанак са Радоњићем?!

Уз потврду трансфера Марка Гудурића, Небојша Човића рекао да ће бити "храбрих промена" и у стручном штабу.

Кошарка 14.07.2017 | 19:45
Човић најавио растанак са Радоњићем?!
Да ли ће Дејан Радоњић остати тренер Звезде и следеће сезоне?

Гостујући на телевизији Пинк, председник клуба Небојша Човић оставио је могућност да се то не догоди.

Уз потврду информације да ће и Марко Гудурић отићи из Звезде, први човек црвено-белих објаснио је да промене у тиму неће бити усмерене само на играчки кадар. На тај начин, остварио је отворен простор и за растанак са најтрофејнијим тренером у историји клуба, Дејаном Радоњићем.

"Биће храбра реконструкција по свим основама и играчким и у стручном штабу. Нико нема право да се издигне изнад клуба, па ни председник, јер ћемо се сви ми променити, а Звезда је нешто што остаје", рекао је Човић.

Питање Радоњићевог (не)останка у првом плану је од завршнице плеј-офа, када је тренер Звезде емотивно и отворено говорио о тежини финансијске ситуације после освајања титуле. Радоњић је том приликом потврдио оно о чему се у свим (и европским) медијима говорило и током сезоне и на шта су и навијачи реаговали акцијом сакупљања новца.

По Човићевим речима, тај гест је направио велики проблем клубу.

"Неодговорне изјаве које су дате, услед емотивних изјава и осећања појединаца, направиле су велики проблем, накачила нам се Евролига са Финансијским фер-плејом, ФИБА... Што се тиче Гала Мекела, у питању су огромне грешке спортског сектора и спортског директора Црвене звезде. Дуг према њему биће измирен у року, тако да Звезда већ сада не заслужује да буде на листи ФИБА, али пошто тамо има људи који нас много 'воле', још нас не скидају са листе", рекао је Човић.

Председник Звезде захвалио је свима који су отишли, на свему што су дали за клуб.

"Невероватно је како су играчи Звезде одиграли и ни реч нисте могли да чујете. Примили су четири, четири и по плате. Нисте могли ни реч да чујете. А, касне и други, касни и Фенербахче по три или четири месеца. Хвала им, свима су им отворена врата и веома сам срећан што су сви отишли на уговоре три до пет пута веће него у Звезди. Хвала и граду и држави, али сад 'чупамо' да већинским делом својих средстава решимо проблеме, а од ових промена очекујемо да приходујемо око два милиона евра", додао је Човић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар