Јовић: Спреман!

Дојучерашњи плеј Звезде каже да је дорастао игрању у Бајерну и озбиљнијој улози у репрезентацији Србије после повлачења Стефана Марковића.

Кошарка 16.07.2017 | 12:30
Јовић: Спреман!
После три године проведен у дресу Црвене звезде Стефан Јовић одабрао је да каријеру настави у Бајерну.

На ту одлуку, делимично је утицало то што екипу предводи селектор Александар Ђорђевић.

"Да, делом јесте због њега. Ипак, већ три године одлично сарађујемо, знам систем који форсира и који мени потпуно одговара. Али још фактора је пресудило. Као што је познато, због проблема са леђима које сам имао, ишао сам у Минхен на лечење и видео да је то сјајан град. Са много паркова, зелених површина и свега онога што ће бити супер за мог сина. Уз то, у екипи ће бити мени доста познатих људи, што је уз амбиције и реноме клуба, било више него довољно да преломим и изаберем Бајерн као прву станицу у интернационалној каријери", изјавио је за "Спортски журнал" Јовић.

Јовић каже да сада коначно може да одахне, јер му телефон више не звони цео дан, а и престало је да се да се спекулише о именима бројних клубова о томе где ће отићи. Из "поверљивих" извора помињани су Барселона, Олимпијакос, огромне цифре... То је трајало неколико месеци.

"Стварно не знам одакле су долазиле те приче, али нису биле нимало пријатне. Нећу ни да улазим у све то. Знам само да сам све узео у обзир, знам шта могу, шта добијам у Бајерну, ко је тамо и шта то мени значи. Сматрам да је Бајерн идеална средина у којој ћу у најмању руку да будем на нивоу на којем сам био у Црвеној звезди. Истина, било је финансијски већих понуда, као и понуда из Евролиге. Али, из мог угла, одлука је била логична. Уосталом, Бајерн је веома амбициозан пројекат и у складу са тим имаћемо стварно јак тим. Циљ је не само бити део Евролиге, већ и да се игра озбиљна улога. Привукли су ме и ти неки нови изазови, да сада не говорим сада о организацији клуба. Сви знамо шта име Бајерна значи у свету спорта", рекао је рођени Нишлија.

Сада Јовић може у потпуности да се посвети припремама репрезентације Србије које почињу за недељу дана.

И тамо би овог лета требало да игра важну улогу на Еуробаскету после повлачења Стефана Марковића из државног тима. Каже да је спреман и за то.

"Марковић је годинама био део репрезентације и веома важан фактор и само ми који смо унутра знамо о каквом се човеку ради и колико је себе дао за све то. Сваки тренинг са њим је била привилегија. Сигуран сам да ће нам много недостајати. Свестан сам да ће на мени бити да изнесем део тога што је он радио, да ћу имати озбиљну улогу и већу минутажу", напомиње Јовић.

Каже да је кроз играње у Евролиги сазрео и много тога научио, а свакако ће и помоћ саиграча бити важна.

"Уз Милоша Теодосића и остале то ће бити лакше. Иза Владимира Мицова је такође сјајна сезона у Турској и он ће бити тај трећи плеј са нама. Да ли ће бити међу 12, то је на селектору".

Иако на Европском првенству неће играти у најјачем саставу Јовић верује да "орлови" имају снагу за добар резултат.

"Оно што је сигурно, без обзира на то што нису сви играчи ту, попут Немање Бјелице и Николе Јокића, да поново имамо веома јак тим. Имамо играче који могу да надоканде њихов изостанак".

Ипак, најважније је да репрезентација одради темељно припреме.

"Након свега што смо урадили велика очекивања су нормална и разумљива. Али за нас је најважније да будемо мирни и концентрисани. Наравно и да нас здравоље послужи. Много је важно да припреме на Копаонику одрадимо како треба, с обзиром на то да ћемо тамо градити темељ за све што се буде дешавало на Еуробаскету", навео је Јовић, који је додао и да је проблем са леђима, који је имао, решен и да "више нема живаца" да било коме то објашњава и да се осећа као да се правда.

"Повреде су саставни део каријере, поготово у евролигашком ритму. Потрошња је огромна. Имао сам ту несрећу да обновим повреду, али сада је све у реду. Да имам било каквим проблема, не бих био у репрезентацији", контатовао је нови кошаркаш Бајерна.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар