Тројица пуштена уз кауцију

Тројици држављана Србије, ухапшених у оквиру истраге за убиство америчког туристе на Закинтосу, одобрено је да се бране са слободе, уз кауцију од по 5. 000 евра и они ће данас чартер летом допутовати у Београд.

Србија 14.07.2017 | 09:36
Тројица пуштена уз кауцију
Уз кауцију ће се са слободе бранити српски држављани који су приведени у полицијску управу на Закинтосу 8. јула под сумњом да су учествовали у убиству америчког студента Бакарија Хендерсона /23/ у клубу “Бар код” у мјесту Лаганас.

Они су осумњичени за наношење тешких тјелесних повреда, преносе београдски медији.

Петорици ухапшених, међу којима је један Грк, један Србин из БиХ са британским пасошем и тројица српских држављана, одређен је притвор до 18 мјесеци.

О судбини још једног српског држављанина, који је јуче дао исказ у своју одбрану, биће одлучено данас.



Они ће бити пребачени у затвор, у мјесту Авлона, педесетак километара сјеверно од Атине.

Комерцијална грчка телевизијска станица “Антена” објавила је да је разјашњено да није било националистичких нити расистичких мотива за убиство.

Исти извор наводи да би истражни судија за неке од ухапшених могао да предложи државном тужиоцу и најтежу казну коју познаје грчко правосуђе – доживотну робију, јер је злочин оквалификован и као планирано, односно организовано убиство.

Укупно девет особа је ухапшено због учествовања у тучи на Закинтосу, у којој је убијен амерички држављанин, од чега су седам осумњичених држављани Србије.

Сумња се да је најмање 15 особа задало ударце несрећном младићу од којих је неколико удараца било фатално.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Стравично

14.07.2017 13:04

је било гледати како младост ко чопор вукова напада жртву.шта је разлог?Кућни одгој,стање јавашлука и безакоња у региону из кога долазе,дрога и алкохол или нешто сасвим десето.Социолози под хитно па и о трошку државе морају дијагностицирати пориве за ово и оваква понашања зс понашања навијача и других ризичних скупина.Треба Додика,Човића и Изетбеговића питати да ли су икад као представници народа реаговали на испаде навијаћа "својих" клубова.Нажалост на овим просторима сам"вриједнији и поштованији ако мрзим другог ван моје нације.Је ли тако Драгутине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

14.07.2017 17:07

моји момци, не иде се тако на море страсно је то сто сте урадило, страсније ми је ово сто их пустају, уцинили сте ста сте уцинили, сад одговарајте