WБ - Хероина 10. дана: За њу су године само број!

На туру се појавила као четрнаестогодишњакиња, а ево после 23 године успела је да се пласира у финале најпрестижнијег турнира на свету - Вимблдона.

Тенис 14.07.2017 | 11:15
WБ - Хероина 10. дана: За њу су године само број!
Њено им је Венус Вилијамс, која је победом над домаћом узданицом Џоаном Контом, успела да уђе велико финале на теренима Ол Ингланд клаба.

После елиминације Ендија Марија од Сема Кверија, Британци су све нада полагали у Конту, али је баш као и код првог играча света, уследио пораз од играча, у овом случају играчице, са Севрноамеричког континента.

Венус је још једно доказала да су године само број и да уз пуно рада и мало среће, човек може бити конкурентан и у позним играчким годинама. На Ролан Гаросу је заустављена у осмини финала, међутим "њена" подлога је тек долазила.

Прескочила је све припремне турнире на трави и тако дошла на Вимблдон са једним циљем - освајање шесте титуле.

За сада јој одлично иде пошто је успела да се пласира у девето финале у Лондону и то са пуних 37 година. У полуфиналу је савладала већ поменуту Конту, која није успела да постане прва Британка после 40 година у финалу лондонског Гренд слема.

Вилијамс је играла као у најбољим данима, а испоставиће се да је најважнији гем меча био, девети гем првог сета. Венус је сервирала, а Британка имала чак две узастопне брејк лопте.

Ипак, Американка је одличном игром успела да их спаси и да поведе са 5:4. У наредном гему Венус је направила брејк и тако одједном, уместо да да буде близу губитка сета, 11. играчица света је повела са 1-0.

Уследио је потпуни потоп Британке у другом сету, који је Венус добила са 6:2 и тако се пласирала у девето финале на турниру који се игра на теренима Ол Ингланд клаба.

Да све буде још упечатљивије, ово ће бити друго Гренд слем финале ове године за Венус, што само потврђује да некада године нису битне.

"До сада, ова година је за мене невероватна, јер сам успела да дођем до финала на великим турнирима. Наравно да сам узбуђена што сам успела да се пласирам у још једно финале и покушаћу да одем корак даље", рекла је Венус након меча.

А, у финалу ће је чекати наоштрена Гарбиње Мугуруса, која је у полуфинали била убедљива против Магдалене Рибарикове.

Финале је на програму у суботу од 15:00, а да ли ће победити младост или искуство, остаје нам да видимо.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар