Бирчевић се преселио у Турску!

Доскорашњи крилни центар Партизана следеће сезоне ће играти за Истанбул Бујукшехир.  

Кошарка 14.07.2017 | 12:15
Бирчевић се преселио у Турску!
Стефан Бирчевић (27 година, 210 цм) по други пут у иностранству!

После двогодишњег боравка у Шпанији (2014-2016), где се није истакао у мадридском Естудијантесу, репрезентативац Србије опробаће се у јаком шампионату Турске.

Он је у четвртак потписао једногодишњи уговор са екипом Истанбул Бујукшехир, која је минулу сезону завршила на 10. месту са скором 11-19.

Бирчевић се после освајања сребрне медаље са "орловима" на Олимпијским играма у Рију солидно показао у тиму Партизана, који је прошао прву фазу ФИБА Лиге шампиона, играо финале Купа Радивоја Кораћа, полуфинале плеј-офа АБА лиге и киксирао једино у домаћем првенству, где га је у полуфиналу елиминисао ФМП Железник (0:2).

Са црно-белима је имао уговор на "1+1" сезону, али је сарадња споразумно окончана већ овог лета.

У новом клубу ће му саиграч бити још један некадашњи члан Партизана, Словенац Јака Клобучар.

Добре игре у црно-белом дресу раније је "наплатио" и Вил Хечер, прешавши у Динамо Сасари, док је Урош Луковић остао у оквирима АБА лиге, пошто ће од јесени бранити боје Морнара.

Иначе, Бирчевић је српски спортиста који је кошарку почео да тренира у Металцу из Ваљева. Већ као седамнаестогодишњак заиграо је у сениорском тиму тог клуба, а онда је 2011. године прешао у крагујевачки Раднички. Узео је удела у значајним успесима КК Раднички и то учешћем на фајнал-фору Јадранске лиге 2012/13. и у Еврокупу 2013/14.

Први инострани клуб у којем је заиграо био је Естудијантес из Шпаније, одакле се преселио у Партизан.

Учествовао је на Универзијади у Кини 2011. године, где је са универзитетском селекцијом освојио златну медаљу.

Први сениорски дебитантски меч под српском тробојком одиграо је 2014. године на Светском првенству у Шпанији, где је наша репрезентација освојила сребро. Потом долазе ОИ у Рију 2016. године и још једно сребро за наше репрезентативце.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар