Богдан Богдановић и званично ''Краљ''!

Богдан Богдановић и званично је постао нови играч Сакраменто Кингса.  Репрезентативац Србије у четвртак око поднева по локалном времену потписао је трогодишњи уговор са Сакраментом.

Кошарка 14.07.2017 | 10:15
Богдан Богдановић и званично ''Краљ''!
Репрезентативац Србије је у друштву Влада Дивца, генералног менаџера франшизе из Калифорније, у Лас Вегасу потписао трогодишњи уговор вредан 27 милиона долара, што је апсолутни рекорд када су новајлије у најјачој лиги света у питању.

"И званично сам 'краљ. Не могу да дочекам да сезона почне", кратко је Богдан написао на Твитеру.

Богдан Богдановић отворио је ново поглавље у својој за сада импресивној каријери.

Бек који следећег месеца слави 25. рођендан, потписао је трогодишњи уговор са Сакраменто Кингсима, тимом који је права на њега обезбедио у "трејду" са Финикс Сансима прошлог лета.

Богдановић ће почети НБА авантуру после три сезоне у Фенербахчеу, са којим је пролетос освојио Евролигу и тако остварио највећи резултат у клупској кошарци на "старом континенту".

Према још непотврђеним информацијама, некадашњи ас Партизана ће у Сакраменту играти за девет милиона долара по сезони, што ће га учинити најбоље плаћеним дебитантом у историји НБА лиге.

Богдановић се за викенд враћа у Србију, а у четвртак би требало да се појави на почетку припрема националног тима за Еуробаскет у Турској.

Српска "колонија" у НБА лиги 2017/18 бројаће шест играча.

То су Немања Бјелица (Минесота), Никола Јокић (Денвер), Бобан Марјановић (Детроит), Милош Теодосић (ЛА Клиперс), Богдан Богдановић (Сакраменто) и Раде Загорац (Мемфис).



Сада је и званично: Богдан Богдановић је нови играч Сакраменто Кингса! Један од најбољих европских играча и звезда српске репрезентације је данас ставио параф на уговор са популарним Краљевима у друштву генералног менаџера и клупске легенде ВладаДивца.

Доскорашњи првотимац првака Европе Фенербахчеа и некадашњи играч београдског Партизана договорио је трогодишњу сарадњу са клубом из Калифорније у вредности од 27.000.000 долара и са њим је постао најплаћенији руки у историји НБА лиге.

Богдановић је 2014. године изабран од Финикса као 27. пик на драфту, али је 2016. године трејдован у Кингсе. Прошле сезоне је достигао врхунац досадашњег тока каријере, изабран је за најбољег играча турског првенства након што је постизао 14,7 поена у просеку и имао 4 асистенције, 3,5 скокова по мечу.

Кингси ће од српског репрезентативца одчекивати много од самог старта сезоне, с обзиром да је за разлико од других новајлија у најквалитетнијој лиги психофизички потпуно сазрео и сматрају га готовим производом.

Богдановић је професионалну каријеру започео у Партизану 2010. године када је као највећи таленат на овим просторима потписао први професионални уговор са црно-белима. Главну улогу у тиму преузео је након две године и одмах скренуо пажњу најјачих европских тимова.

Легендарни Жељко Обрадовић није пропустио да га доведе у Истанбул на лето 2014. године за обештећење од 1.300.000 евра, а онда је за три сезоне од њега направио једног од најбољих европских играча. Све то је данас добило заслужени епилог, када је Богдан потписао уговор свог живота.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар