Богдановић стигао међу "Краљеве"!

Српски репрезентативац Богдан Богдановић на Летњој лиги у Лас Вегасу упознао своје будуће саиграче из Сакрамента.

Кошарка 13.07.2017 | 20:45
Богдановић стигао међу "Краљеве"!
Богдан Богдановић сада је и званично на корак од НБА!

Он је на Летњој лиги у Лас Вегасу присуствовао мечу Сакрамента и Милвокија (69:65), а затим у друштву генералног менаџера екипе Владе Дивца упознао будуће играче и први пут разговарао са тамошњим новинарима.

Открио је да се веома радује што ће ускоро постати део НБА лиге и потписати уговор са Сакраментом.

"Веома сам узбуђен и срећан што ћу бити део Кингса", рекао је Богдан Богдановић, који се сусрео и са Предрагом Стојаковићем.

Он је навео да је било тешко напустити Фенербахче, са којим је освојио Евролигу у претходној сезони, али да је дошло време за нови изазов у каријери и да оствари своје снове.

"Не могу да дочекам почетак сезоне како бих осетио праву НБА лигу", рекао је српски репрезентативац.

Богдановић је навео да је воли да се такмичи и да са нестрпљењем очекује да покаже свима да је спреман за НБА лигу.

"Мислим да сам спреман, имам самопоуздања, али била је то тешка одлука. Прво морате психички да будете спремни да дођете у САД и отпочнете нови живот. Тренутак када сам осетио да сам скоро сто посто сигуран да је дошло време за то је био када смо освојили Евролигу. Остао сам, иначе, у Европи ту једну додатну годину јер је ми је то остао неостварени циљ, јер нам је претходне сезоне Евролига измакла. А онда, када се то догодило, осетио сам да је право време".

Богдан не крије да сматра да је стигао тренутак да се опроба у најјачој лиги света, али је и свестан да ће морати да наставити много да ради. Каже да има много мотива и стрпљења.

"Имам доста самопоуздања, али стварно бих морао да порадим на својим завршницама у рекету. Сигурно је и да ће ми бити потребно време да се привикнем на брзину игре у НБА, није то исто као у Европи. Играчи у НБА су јачи, игра се са више контакта. Али, ја сам спреман".

Он је 2014. изабран као 27. "пик" од стране Финикса у првом кругу НБА драфта, али је потом трејдован у Сакраменто.

Рекао да му је драго што је Дивац то учинио, јер су Кингси тим који је пратио и који је веома популаран у Србији.

"Драго ми је због Кингса, јер је тај тим омиљен у Србији због Дивца и Пеђе Стојаковића. Они су били моји идоли када сам био дете", навео је Богдановић додавши да Кингси имају и сјајне навијаче који су луди за кошаркашком и обожавају је.

"Врло добро памтим како сам се буди рано да бих са оцем као клинац гледао њихове утакмице. Када смо ми освојили Светско првенство у Индијанаполису 2002, имао сам десет година. Сећам се и сјајних момената са Олимпијских игара у Атланти. И, да, да... Знам све о Кингсима и Лејкерсима... Шеста утакмица 2002. Знам...", поменуо је Богдан чувени меч финала Западне конференције против Лејкерса, који је у сећању сваког навијача "краљева" остао дубоко урезан, а који је тим из Лос Анђелеса добио против Кингса, изједначио на 3:3 у серији, а потом добио и "мајсторицу" и изборио пласман у велико финале.

Он верује да ће се брзо наметнути у Сакраменту.

Биће ми потребно неко време да се адаптирам, неколико месеци и мислим да је велика срећа што сам играо већ неколико утакмица против НБА играча и мислим да ће ми то искуство значити", навео је Богдановић и додао да сматра да да може да чини саиграче бољим кошаркашима.

Богдан је у Сакраменту почетком недеље обишао халу Кингса и упознао Винса Картера, Зека Рендолфа и Џорџа Хила.

"Осетила се права енергија када сам био у Сакраменту. Мислим да је то и због тога што њу доносе млади играчи. И већ ми се свиђају због свега што видим и чујем. Ово је зсиата право време за мене да дођем", рекао је Богдановић који са нестрпљењем очекује да обуче дрес Кингса и средином септембра са својим новим тимом крене да се спрема и уиграва за дебитантску сезону у НБА лиги.

Богдан и Бојан

Богдан Богдановић упитан је и за замену која се често прави у САД око њега и хрватског кошаркаша Бојана Богдановића. "То што се дешава ми је све симпатично, и обојица се смејемо томе. Имамо истог менаџера и играмо заједно сваког лета", рекао је српски репрезентативац.

Богдан Богдановић је већ добио и надимак у САД - Боги!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар