Исламска држава: Багдади је мртав

Терористичка група “Исламска држава” потврдила је да је њен лидер Абу Бакр ал Багдади мртав, јавио је телевизијски канап “Ал Сумарија” позивајући се на извор из ирачке провинције Ниневех.

Свијет 11.07.2017 | 12:16
Исламска држава: Багдади је мртав
Извор је рекао да су терористи објавили кратко саопштење о погибији Багдадија, као и име “новог калифа”.

Руско Министарство одбране у јуну је саопштило да је Багдади највјероватније убијен у нападу руског ваздухопловства на командни штаб исламиста у јужном предграђу сиријског града Раке крајем маја.

Багдади се појавио у медијима први пут 2014. године, када је објавио оснивање “калифата” на Блиском истоку.

Медији су од тада више пута извијестили да је вођа исламиста убијен, али то никада није било потврђено.

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драган

11.07.2017 10:38

Ма јок, само ће га ЦИА распоредити на други задатак и дати му ново звучно име...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ленгли

11.07.2017 14:37

У праву си... то запад ради са својим агентима. Проблем за запад је што је овдје Русија (уз помоћ Сирије и Ирана) извела акцију у којој је неколико СУ-24 и СУ-25 десети минута бомбардовало позицију на рубу града Рака на коме је био састанак овог агента и његових сарадника. 30 других вођа је такође страдало, као и 300 ИСИС-оваца који су их чували. Интересанто је да се напад десио 28 маја (!) али да се до сада ћутало. Запад не признаје радо поразе... поготово овако капиталне губитке реметилачког фактора који су створили. Изгледа да су независни медији, који су непосредно послије тога писали о томе, допринијели да и "водећи" медији напокон објаве ову вијест. Мени је интересанто како су западни политичари и медији славили убиство Бин Ладена (такође њихов агент), иако свијету нису показали ни један доказ да је исти убијен а да су ћутали цијело вријеме након што је Русија помлатила ове ИСИС-овце.

Name

Драгутин

11.07.2017 10:53

Питање само где је он стекао то знање да може да манипулише са неуким светом,ко га је школовао за то,ко му је обезбедио новац,наоружање,ко му је написао ту идеологију звану ИД,ко му је дозволио да може да користи верске објекте,медијски простор и простор на нету како би несметано могао да врбује своје присталице?Ко је све то урадио и зашто?Да ли је људска раса постала гориво,угаљ,сировина која сагорева по нечијој потреби и за нечије ратне и поробљивачке интересе и циљеве широм овог света???21-ви век ће нажалост бити век највеће и најнехуманије већ много усавршеније експлоатације људске расе зарад постизања колонијалних и поробљивачких интереса САД и в.британије према остатку света у којима ће се масовно злоупотребљавати људска раса путем религије и различитих видова идеологија,не обазирући се на пол и број година код људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови из БиХ

11.07.2017 14:37

Сад це они наци новог из БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

11.07.2017 15:52

Никад у медијским извјестајима нисам цуо да су припадници ИД заробљени.

ОДГОВОРИТЕ