Вучић и Ердоган у истом аутомобилу

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Истанбулу са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, а према ранијим најавама, очекује се да ће, поред турских инвестиција у Србији, гасовод Турски ток бити у првом плану.

Свијет 10.07.2017 | 13:19
Вучић и Ердоган у истом аутомобилу
После говора који је одржао на 22. Светском нафтном конгресу у Истанбулу, у којем је рекао да очекује да један крак Турског тока иде и преко Србије, председник Вучић упутио се у председничку палату у Истанбулу, на сусрет "један на један" са турским домаћином.

Предсједник Републике Србије Александар Вучић изјавио је како је енергетска стабилност престала бити само економско питање, а постала једно од кључних и политичких питања сваке државе.

Вучић се обратио учесницима 22. Свјетског конгреса нафте у Истанбулу и том приликом истакао како је нужна сарадња свих земаља регије када је у питању сектор енергетике.

На Конгресу, чији је АА глобални медијски партнер, Вучић је такођер казао како је енергетска стабилност важан сегмент националне сигурности, а одржив извори снабдијевања енергентима један од најважнијих сегмената вањске политике држава.

“Србија је овисна о увозу када је ријеч о нафти и природном гасу. Не можемо раздвајати земље када је ријеч о енергетици, јер морамо заједнички дјеловати у свим регијама“, поручио је Вучић.

Истичући како се Србија жели показати као поуздан партнер у подмиривању њених енергетских потреба, Вучић је додао да је та земља у протеклом периоду учинила низ важних искорака у правцу привлачења инвестиција, повећању производње и јачању мреже добављача.

“Желим поново нагласити важност турске подршке у креирању повољног тла за инвестиције и јачању енергетске сигурности. Турска је у том контексту заиста једна од кључних земаља“, казао је Вучић.

Он је указао и на велике развојне потенцијале и важан геополитички положај Србије у регији.

“Турски ток ће бити важна инвестиција, посебно за земље Западног Балкана. Сматрамо да је то важна инвестиција са аспекта повезивања и одређивања цијена гаса. Важним сматрамо и резерве природног гаса у источном Медитерану“, казао је Вућић.

Током посјете Истанбулу, Вучића је у палати Мабеyн примио и турски предсједник Рецеп Таyyип Ердоган.

Посебно је занимљиво да су Ердоган и Вучић од конгресног центра до председничке палате ишли у истом аутомобилу, и то на изричит захтев председника Турске.

О чему су два државника причала током вожње у председничком аутомобилу остаће тајна, али је Ердоган на овај начин указао велику част председнику Србије.

Извор: Агенције

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Думине

10.07.2017 11:28

Добро је да се ради у интересу оба народа и државе. Сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симсирпасиц Савудин

10.07.2017 12:19

Лијепо је радити у интересу мултиетицности.

Name

ре Даумине

10.07.2017 21:23

Јесте добро када нама казу стаце нам Турско, Арапске инвестиције зато Србија данас има највеце инвестиције из Арапских земаља на балкану а Турке су одавно преплавиле Србију. Зато смо ми паметни и немамо привредни раст.

Name

Луу

10.07.2017 11:37

Зар мозе Турцин исказати велику цаст једном Србину? У Србији изгледа мозе, али кад би он то урадио једном босанском Србину, уиии...како би га критиковали да је продана дуса и да је косовска битка светија од његове гузе :-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

историцар

10.07.2017 11:42

За вријеме Османлија било је доста Паса поријеклим из Босне и Србије,па и овај це.

Name

ре Луу

10.07.2017 11:50

Увијек се надје неки Луу или Буу који умјесто несто сто је за поздравити,исказује сопствене комплексе или мрзњу.

Name

Генерал

10.07.2017 11:57

Зато босански срби и јесу презадузени до преко главе. Нек се одвајају да видим докле це кад и онако 300 мил ПДВ-а иде висе њима него сто се уплати. Треба подвуци црту и реци доста је! Заврни пипу да видимо!

Name

ре Луу

10.07.2017 12:00

Таквим Србима као ти,сигурно од Турцина не би имао постовање зато сто не воле лупезе а нормални Срби свакако заслузују постовање.

Name

Луу

10.07.2017 13:00

@ре Луу Сарказам ти је као ријец непозната?! Никога не мрзим него ми је помало смијесно како су босански Срби веци од оних у Србији (по Милету наравно). Није боље ни код Хрвата у Херцеговини. Наравно да поздрављам, сваки могуци контакт, јос поготово када то знаци долазак капитала и радних мјеста. Нисам заиста никога хтио увриједити.

Name

за Луу

10.07.2017 13:51

Онда извини,културно си одговорио,сто знаци кад два цовјека комуницирају,па кад се и не разумију,сто је исто људски и нормално,заврсе комуникацију цивилизовано.Поздрав!

Name

ухљуп

10.07.2017 11:39

А неваља Турска јелде...Отисо вуциц у матицну земљу..јбг није мало 500 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Доце Клинтон

10.07.2017 12:42

@ ухљуп,кад би се Вуциц мало потрудио мого би пронаци и биолоску родбину.

Name

хм

10.07.2017 11:51

Шта ће сад на ово рећи Милорад, откуд право Вучићу да се састаје са Ердоганом ? п.с. успут... сјећате се наших (трочлано предсједништво), отишли у службену посјету Меркеловој са ТРИ аута !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за хм

10.07.2017 12:14

Ста це реци,ниста,он би био сретан да га предсједници мјесних заједница позову у госте,Миле би од тога направио као велики успјех за РС.

Name

Кики

10.07.2017 15:02

Па иде Миле сутра у Мостар. Казе да иде у ЗВАНИЦНУ ПОСЈЕТУ у Мостар..хихихихи. Каква је он далабу.

Name

комедија

10.07.2017 12:08

Само да се не посвадјају ко це возит!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбискара

10.07.2017 12:14

Сад це баја о издајству српства И баја спасава србију од издајника И побацаја.Нервира се бајсон Сви негдје Вувиц Иваниц Црнадак само баја нигдје И ниским .Док га браy Цовиц не превасла зедног преко воде.Дај бозе висе овакви сусрета И позитивни вјести.Ердоган је вазан фактор на политицкој сцени којег постује И путин а само овим гестом показује колико је И Вуциц израстао у вазну фигуру И политицара за разлику од насег баје са којим неце нико никакав контакт.Ста оцекивати од баје осим само да трази пара на лер а узео је висе се незна ни оф кога ни колко па сад изолација.Цак ни неки амбасадорциц неке амбасаде нема контакт .Пуко си баја преко србије це ици гасовод а гдје смо ми нема нас нигдје у србију долазе инвестиције а коф нас камате на кредите И продаја мјеница.Е баја кад србија удје у еу увесцети вуциц визе.Водити једну дрзаву није пјевати под сатором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Турбискара

10.07.2017 12:51

Сто си ме слатко насмијао са ово "БАЈСОН",свака ти цаст.

Name

Деwац

10.07.2017 12:15

Знаци постаце нови Паса крунисање је у току.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

10.07.2017 13:56

Незнам,а засто би се неко од високих дрзавника велики земаља састајао са Додиком.Дидик је Предсједник једног Ентитета Дрзаве БиХ.То би исти било кад би један Предсједник мјесне заједнице неке Опстине исао на састанак са Додиком умјесто Градонацелника.Изгледа да нама јис није јасно,а ни Додику колико ми то вољели,да РС није Дрзава,да је Дрзава данас би Цвијановицка умјесто Звиздица била у Бриселу са Могерини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

10.07.2017 16:14

Дај Зоки олади. Немој да нам кварис дозивљај.