Мртвом Ђоши плене кућу?!

Његова породица нема од чега да исплати дуг.

Забава 05.07.2017 | 09:30
Мртвом Ђоши плене кућу?!
Глумац Предраг Смиљковић, кум покојног Богољуба Митића Ђоше, поручио је да након трагичне смрти његовог пријатеља нико од колега којима је Ђоша остао дужан новац не треба да га потражује од глумчеве породице, јер ће њих то, поред болести и туге потпуно докрајчити.

Наиме, због свих потраживања, постоји могућност да заплене глумчеву имовину, односно кућу у Власотинцу и стан у београдском насељу Миријево.

Богољубова мајка Зорица недавно је открила да је њен син данима патио због тужби глумаца које су му стизале јер није имао довољно новца да измири све дугове.

Са друге стране, Предраг, познат као Тика Шпиц, осврнуо се на неисплаћен новац и поручио да је страшно све што се десило и да породица његовог пријатеља нема одакле да исплати дугове, као и да ће њих све то засигурно убити.

- Ђоша ми није откривао све своје проблеме јер сам ја у Власотинцу, одакле је он пореклом, а живео је у Београду. Тамо је боравио највише због посла. Не знам шта се све издешавало око Ђошиног дуга према појединим глумцима. Човек је умро и тражити сад неке паре од породице је без везе! То је испод части! Сматрам да нема сврхе. И Ђоши су остали дужни паре зато он није ни исплатио колеге који су са њим снимали серију. Ђошина породица нема од чега да плати то. Сад, да се од његове мајке тражи, на шта то личи? Зорица је болесна жена, још је и пензионер, а Ђошин брат је и сам имао инфаркт недавно. Од њих треба паре да се траже? Једино ако желе да му побију целу породицу јер тако ће их побити. Они немају од чега да плате то и надам се да су сви глумци одустали јер би то било једино фер - каже Смиљковић за Српски телеграф.

Он је поручио да због Ђошине смрти, која их је све изненадила и потресла није причао са породицом свог кума, али да ће им свакако притећи у помоћ.

- Нису ми тражили помоћ, ако буде требало, верујем да ће ми његова супруга Јелена тражити и наравно да бих помогао. Мислим да она још увек и нема времена да мисли око тога, свеже је још увек све. Видећемо се па ћу да причам са њима на ту тему - рекао је Шпиц.

Могу да му заплене имовину

Адвокат Зоран Прошић објаснио је да глумци могу да наплате свој рад преко Ђошине имовине након што се додели његовим наследницима.

- Онај ко наследи имовину, наслеђује и све обавезе по тој имовини, као и дуговања. Наследници одговарају за оставиочеве дугове до висине вредности наслеђене имовине. Глумци којима нису исплаћни хонорари, могу у року од три месеца од дана отварања наслеђа захтевати да се Ђошина заоставштина одвоји од имовине наследника. У том случају наследници не могу располагати стварима и правима из заоставштине све док се не наплате повериоци, глумци који имају потраживања према покојном глумцу, који су одвајање захтевали, а ако је тим стварима и правима до одвајања располагао, та располагања остају пуноважна.

Подсетимо, Ђоша је преминуо 22. јуна у 49. години од срчаног удара.

(Ало)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Мујо хрсуз

05.07.2017 07:57

Српска ко Ђоша!..........Кад рикне, слиједи наплата дугова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

К.К Рокосовски

05.07.2017 11:31

Не могу одлуцити ста вам тезе пада да изговорите: Ово РЕПУБЛИКА моцно звуци, а СРПСКА вам ствара муцнину.

Name

К.К Рокосовски

05.07.2017 11:31

Не могу одлуцити ста вам тезе пада да изговорите: Ово РЕПУБЛИКА моцно звуци, а СРПСКА вам ствара муцнину.

Name

xxл

05.07.2017 08:02

БОГ ДА МУ ДУСУ ПРОСТИ...ОН СЕ СМИРИО И ПОБЈЕГАО ОД СВАКОДНЕВНИХ ПРОБЛЕМА И ДУГОВА....СТА ГА ЈЕ САД БРИГА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Залосно

05.07.2017 08:49

Мој стари је за зивота све дао свом брату па нема ни дугове јер их није имао на основу цега правити. Кад 'рикне' дрзава отписе дуг јер нема могуцности да се наплати. Паре се не тразе нити дају на зајам. Ако имате дајте и заборавите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

05.07.2017 09:36

НЕМА ТЕЗЕ БОЛЕСТИ ЦОВЕКУ КАДА ЈЕ ДУЗАН А НЕ МОЗЕ ВРАТИТИ.НИЈЕ СЕ НИ МТАВ СМИРИО.БУДИМО ЉУДИ.

Name

Ре

05.07.2017 11:30

Види молим те који је нацин "нема да врати дугове" плени све редом цјелу имовину.

ОДГОВОРИТЕ