КК: Чиле преко Португала и пенала до финала!

Кад игра за Чиле - друга прича: Браво је херој! Први финалиста овогодишњег Купа конфедерација је репрезентација Чилеа.  БРАВО ДОКТОРЕ! Сјајни голман Чилеа одбранио три пенала Португалцима и одвео Ла Роху у финале Купа конфедерација.

Фудбал 28.06.2017 | 23:20
КК: Чиле преко Португала и пенала до финала!
Његови саиграчи су погађали, а он је бранио - Чиле је у финалу Купа конфедерација!

Херој меча који није решен ни после 120 минута фудбала, а притом је у 119. минуту Видал погодио стативу, па Мартин Родригез из одбитка - пречку Руија Патрисија, био је чилеански чувар мреже Клаудио Браво који је одбранио три једанаестерца за елиминацију првака Европе.

Видал, Арангуиз и Санчез су били сигурни са "беле тачке", а Браво, чије се одбране у Манчестер ситију могу набројати на прсте, заустављао је пенале Кварежме, Мутиња и Нанија.

Кристијано Роналдо није ни стигао на ред...

ПОРТУГАЛ - ЧИЛЕ 0:0 (0:0), после једанаестераца 0:3!

Тешко је и помислити колико је исцрпљујуће било за фудбалере да месец дана након завршетка сезоне играју овако тежак меч, можемо слободно рећи у не тако важном такмичење...

Упркос томе и једни и други гинули су на терену, стварали шансе, али опасније је ипак био Чиле који је можда имао и несрећу да раније "не убије меч", пошто им прво неоправдано није досуђен једанаестерац (није се прегледао снимак), док су пред пенал серију два пута погађали и оквир гола.

Можда је и непоштено било да први финалиста Купа конфедерација у Русији буде одлучен са беле тачке, посебно јер је Чиле убио Португалце, али фудбал, уверили смо се и вечерас, пише драме.

Шампиони Европе и Јужне Африке потпуно су оправдали очекивања, одиграли интересантан полуфинални меч у Казању, међутим голман Португалије Руи Патрисио био је маестралан и сувим квалитетом одржао меч без голова после 120 минута велике борбе - 0:0. На крају, правда је иапк задовољена. Клаудио Браво зачарао је мрежу на пенал рулету, одбранио сва три ударца Португалаца у прве три серије и свом тиму омогућио тријумф од 3:0 и пласман у финале где ће им противник бити победник сутрашњег окршаја између Немачке и Мексика.

Чилеанци су били бољи у већем делу меча, док је Португалија играла у свом стилу, стрпљиво чекала и претила углавном из контре преко Кристијана Роналда. Није најбољег фудбалера света ништа хтело вечерас иако се трудио, свега неколико пута је покушао да угрози гол Ла Рохе, али су покушаји углавном били безопасни. На крају, није ни стигао да пуца пенал, па је фрустрирајуће вече било загарантовано.

Шампион латинске Америке кренуо је фуриозно. Већ после шест минута Едуардо Варгас је маестрално шутирао маказицама, али се сјајном одбраном истакао Руи Патрисио. Узвратили су им одмах Португалци на другој страни, после ударца Андреа Силве, али је и Браво био на месту. Најбољу шансу у првом делу за Чиле пропустио је Чарлс Арангиз, када није успео да погоди у 30. минуту, а исти играч протраћио је још једну добру прилику на истеку једног часа игре када му је опет Патрисио опет прочитао ударац. Пре тог детаља и Артуро Видал је добро туако, али није био прецизан.

И продужетак је донео исту слику, иницијативу Чилеа и опрезну игру Португалије. Одличну шансу у овом периоду пропустио је Алексис Санчез који је у петом минмуту продужетка пробао главом са 11 метара, али тик поред гола. Право је чудо како јужноамеричка селекција вечерас није победила у регуларном делу, а дуго ће љубитељи селекције Хуана Антонија Пиција жалити за шансама из 119. минута, када су Чилеанци чак два пута погодили оквир гола, али лопта није хтела у мрежу. Чудесно...

На пенал рулету видели смо прецизне ударце све тројице фудбалера Чилеа - Видала, Арангизаи Алексиса Санчеза, док су сва тројица Португалаца - Кварежма, Мутињо и Нани били непрецизни. Као књигу их је прочитао маестрални голман Манчестер Ситија и обезбедио свом тиму пласман у финале. Докторски.

У другом полуфиналу, које се игра од 20 часова у четвртак, састају се Немачка и Мексико.

Утакмица за бронзу (Москва) и финале (Санкт Петербург) заказане су за недељу, 2. јул.

Сва финала ФИФА купа конфедерација:

Саудијска Арабија, 1997: Бразил - Аустралија 6:0
Мексико, 1999: Мексико - Бразил 4:3
Јапан и Јужна Кореја, 2001: Француска - Јапан 1:0
Француска, 2003: Француска - Камерун 1:0, 0:0
Немачка, 2005: Бразил - Аргентина 4:1
Јужна Африка, 2009: Бразил - САД 3:2
Бразил, 2013: Бразил - Шпанија 3:0

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар