Видовдански сабор у Бајинцима

У србачкој мјесној заједници Бајинци данас је одржан традиционални Видовдански сабор, привредно-туристичка, културна и спортска манифестација. Мјештани Видовдан прослављају више од стотину година и као сеоску славу.

Република Српска 28.06.2017 | 21:50
Видовдански сабор у Бајинцима
Након служења свете литургије у обновљеном мјесном храму Светог кнеза Лазара Косовског, одржан је парастос за десет погинулих бораца у прошлом отаџбинско-одбранбеном рату, којима су мјештани подигли Спомен обиљежје. Парастос је служио свештеник Младен Продановић, а цвијеће су положили и свијеће запалили чланови породица погинулих, делегације Борачке организације,  представници општине Србац  и мјесне заједнице Бајинци.



Начелник општине Србац Младјан Драгосављевић породицама погинулих, њиховим саборцима и представницима мјесне заједнице нагласио је обавезу ове генерације да чува  успомену на оне који су за слободу и Републику Српску дали своје животе. „Наша је обавеза  да њихово славно дјело и дјело Војске Републике Српске преносимо на младе генерације, да се не заборави наша свијетла прошлост“, казао је Драгосављевић.  



У оквиру обиљежавања великог српског празника, Видовдана,  у Бајинцима је одржано више  манифестација културних и спортсјких манифестација. Градјани су имали прилику да уживају и у дефиле коњских запрега и у такмичењу коња. Одржано је и такмичење у малом фудбалу и боћању.



Са својим рукотворинама представиле су се и жене из овог и сусједних села. Посебна атракција за најмладје била је вожња у фијакерима.  Бројне посјетиоце увесељавали су и чланови Културнио-умјетничког друштва из Разбоја.

(БН/С.К.)

   

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ццц

28.06.2017 20:05

Све је то лијепо и треба да се одрзава та традиција,само без појединаца који исту организују,јер им је мјесто у затвору због ствари које су радили у прослости,лопови,криминалци,подметаци експлозива у тудја двориста и сл.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цxxx

28.06.2017 20:56

еееееееј,

Name

007

29.06.2017 08:48

Свака цаст ццц

ОДГОВОРИТЕ