Видео - На данашњи дан: Краљице су крунисане!

Подсећање на највећи дан у историји српске женске кошарке. . .

Кошарка 28.06.2017 | 22:00
Видео - На данашњи дан: Краљице су крунисане!
Видовдана 2015. - историјски датум за српску кошарку! Женска селекција Србије постала је шампион Европе у Будимпешти пошто је у великом финалу савладала фаворизовану селекцију Француске и домогла се прве златне медеље за нашу земљу на великим такмичењима - 76:68 (15:22, 18:10, 20:17, 23:19).

У још једној невероватној партији, најбољој на Европском првенсту, изабранице Марине Маљковић успеле су у потпуности да заустве снажне репрезентативке Француске, уведу их у свој ритам и на крају дођу до великог славља.

Ношене сјајном Соњом Петровић, најефикаснијом Аном Дабовић и хладнокрвном Данијел Пејџ, спрске кошаркашице направиле су невероватан подвиг и обезбедиле директан пласман на Олимпијске игре у Рио!



Како је меч кренуо изгледало је да српске репрезентативке неће моћи да се носе са физички најнадмоћнијом селекцијом на Старом континенту. Францускиње су константно спуштале лопту под обруч и на велике муке ставе наше центре, али нису успевале да пронађу лек за нашу спољну линију.

Србија је "тукла" из свих оружја, успевала да заустави све налете Француске и онда у другом полувремену крене у налет ка златној медаљи. Соњи Петровић је одлично пролазило пробијање прве линије одбране ривала, чиме је у потпуности успела да разбије концепцију француске иге.

Њој се у кључним моментима прикључивала Ана Дабовић, која је из другог плана затпавала кош противника и на крају утакмицу завршила са 25 постигнутих поена.Петровићева је убацила 22, а двоцифрена је била и Данијел Пејџ (12 ) која је погодила можда и кључни шут за два поена при резултату 71:64 за наш тим.

Најефикаснија код Француске била је Сандрин Груда са 16 постигнутих кошева...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар