Градишка: Нови талас прелетача

Раскол у градишком СДС-у је подијелио Општински одбор на двије струје, а она окупљена око посланика у ПС БиХ Ђорђе Крчмара сада се отворено окренула против Мирка Самарџије, недавно изабраног предсједника, али изгледа и лидера странке Вукоте Говедарице, пише портал Српскацафе!

Република Српска 28.06.2017 | 18:34
Градишка: Нови талас прелетача
Сукоб је кулминирао прексиноћ, када је група чланова Општинског одбора СДС Градишка, окупљена око Ђорђе Крчмара, демонстративно напустила састанак, коме је присуствовао и лидер СДС-а Вукота Говедарица. Поменута група је дан након напуштања састанка одржала и конференцију, на којој су изразили незадовољство стањем у странци.

Позадина сукоба

Ђорђо Крчмар, посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, донедавно је био предсједник ОО ове странке у Градишци, и управо је његов неуспјех да буде реизабран на ову позицију један од главних разлога незадовољства струје која стоји уз њега.

– Он и Славко Дуњић су годинама били најближи сарадници, а уз то су и кумови. Након раскола у градишком СДС-у 2014. године, Дуњић је прешао у Изворни СДС, чији је један од оснивача. Тада је међу њима дошло до разлаза, који је бар у јавности, ескалирао оштрим међусобним оптужбама. Крчмар је остао на челу СДС-а и стао уз тадашњег начелника општине Зорана Латиновића – истиче наш саговорник.

Међутим, Крчмар је, твди он, у предизборној кампањи пред прошлогодишње локалне изборе показао велику пасивност, правдајући се заузетошћу другим пословима.

– Такође, у кампањи је донекле критиковао Дуњића, али је избјегавао критиковати актуелног начелника Зорана Аџића и СНСД, и то је радио само “онолико колико се мора”. Тако пасиван СДС, свом кандидату Латиновићу дао је врло млаку подршку и кампању са много пропуста. На изборима је странка доживјела катастрофалан пораз, те освојила само пет одборничких мјеста – каже наш саговорник.

Одмах након избора, највише због незадовољства резултатом и нерадом Крчмара и појединаца око њега, дошло је до великог незадовољства унутар ОО СДС.

– Од пет одборника, Вујадин Миљић је убрзо напустио СДС и сада дјелује као “независни одборник”, а на сједницама дјелује као дио скупштинске већине окупљене око СНСД-а. Због сукоба унутар странке није формиран јединствен клуб одборника и ван њега је остао Мирко Самарџија, који све вријеме није подржавао Крчмара, те је близак бившем начелнику Латиновићу – каже извор СрпскаЦафе-а.

Са друге стране су предсједник СДС-овог “крњег” клуба Саша Лазић, те Љубиша Игумановић и Вања Стојнић.

– Посљедња се одавно доводи у везу са ДНС-ом и њиховим министром Даном Малешевићем. Познато је да је мимо конкурса добила посао у школи, иако још увијек није дипломирала, а до дипломе, наводно, недостаје још неколико положених испита.

Због лошег изборног резултата, одбор је распуштен, а као нови предсједник је изабран Самарџија, што Крчмар и њему блиски људи, како тврди извор СрпскаЦафе-а, никако не могу да прихвате те су кренули пружати отворени отпор новом страначком руководству.

Тактичко помирење
Извор СрпскаЦафе-а истиче да незадовољни СДС-овци све чешће јавно говоре о могућем напуштању странке и политичкој промјени курса.

– За разлику од Крчмара, њему блиски људи, нарочито Лазић, не знају да ћуте, па су почели јавно да се хвале како ће ићи у странку „која им више да“. Такође, јавно причају и како од СДС-а нема ништа – тврди наш саговорник.

Наводно, у припреми је и помирење са Славком Дуњићем, а према појединим информацијама, Крчмар је интензивно на вези са лидером Уједињене Српске Ненадом Стевандићем. Треба напоменути да је, у међувремену, Дуњићев Изворни СДС постао дио Уједињене Српске.

– Саша Лазић је, док је Дуњић био у СДС-у, био један од њему блиских људи. Након Дуњићевог напуштања странке, разишао са са њим, али је сада покренута прича о њиховом помирењу. Лазић је на врло прост начин, не штедећи ријечи у предизборној кампањи, као кандидат СДС-а прозивао самог Дуњића, али и Тихомира Михајловића, Дуњићеву десну руку, иначе в.д. директора Дома здравља и предсједника ОО Уједињене Српске. Називао их је папцима, лоповима, а Михајловића и дезертером – истиче наш извор.

Међутим, тврди он, све се протеклих дана преокренуло, а тешке ријечи су, изгледа, заборављене.

– Осим што га јавно хвали по граду, Лазић, иначе запослен у Дому здравља, у четвртак је и на сједници Скупштине отворено хвалио “свог директора Михајловића” и начин на који поменути води Дом здравља – тврди наш извор.

Крчмар преговара са ДНС-ом?!

Како истиче наш извор, људи блиски Крчмару тврде да се СДС-ов посланик протеклих дана неколико пута састајао са ДНС-овим Драгутином Родићем у Лакташима.

– Једном од тих састанака присуствовао је и Никола Крагуљ из СНСД-а, бивши начелник, а сада савјетник начелника општине Градишка. Наводно, Крчмар разматра могућност уласка у ДНС, који би га заузврат идуће године кандидовао за посланика, јер је свјестан да му на листи СДС-а, након пораза његове струје у Градишци, нема мјеста – истиче извор СрпскаЦафе-а.

Наш саговорник истиче да би Крчмар, уколико би ушао у ДНС, тој странци дао додатни уцјењивачки капитал према СНСД-у, јер би он могао бити још један глас за акцизе у Парламенту БиХ.

– Кажу да управо такву погодбу ових дана ДНС и прави са Крчмаром. Такође, медији блиски власти држе страну Крчмару, што је лако уочљиво. Екипа око Крчмара је и против Вукоте Говедарице, јер их је “склонио” из првог плана. Зато, са друге стране, прилично симпатишу Огњена Тадића и његове јавне наступе, који су добили на интензитету посљедњих дана. Лако је видјети у којем правцу ће се све даље развијати – закључује наш извор.

Са друге стране, Крчмар одбацује могућност преласка у неку другу странку. На јучерашњој конференцији за медије нагласио је да ће и даље дјеловати у Клубу посланика СДС-а у Парламентарној скупштини БиХ.

Траже оставку
Подсјећамо, Крчмар, одборници Лазић и Стојнић, те чланови Општинског одбора СДС-а Милован Смиљанић и Бошко Пуљаревић, на јуче одржаној конференцији за медије затражили су Самарџијину смјену.

– Предсједник Општинског одбора СДС-а Градишка Мирко Самарџија покушао је на конститутивној сједници, без икаквих консултација, да кооптира 11 чланова у ово страначко тијело, због чега Општински одбор није конституисан ни мјесец и по дана од одржане Изборне скупштине – поручили су они.

Крчмар је додао да је Самарџија мимо Статута странке предложио три члана за Главни одбор СДС-а, што је врх странке одобрио. Он је нагласио и да врх странке мора да вреднује изборни резултат, а не да даје подршку на основу личних симпатија.

– Ако је то тако, онда је СДС у проблемима, а врх странке није дорастао да води тако велику политичку организацију. Ово питање биће на дневном реду Главног одбора СДС-а јер ово није проблем само Градишке, него и цијеле странке – рекао је Крчмар.

Лазић је навео да Говедарица није директно одговорио на питање да ли се одриче Ђорђе Крчмара који је 2014. године на изборима за парламент БиХ освојио 21 000 гласова.

Сукоби ће, све су прилике, тек ескалирати.

(БН/О. Тешић)

Коментари / 120

Оставите коментар
Name

Киклоп

28.06.2017 16:44

Ни у брду кукуруза, ни у Лијевцу цовјека. Стара изрека са Романије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевче

28.06.2017 17:30

Ружно је на такв начин дијелити људе, ја цијеним Романијце и никада такво несто не бих рекао.

Name

Ре Курклоп

28.06.2017 17:38

Ти на Романији нису ни цули за Лијевце,не какај када немас с цим да се обришеш.

Name

Ре Киклоп

28.06.2017 17:58

АЛО РОМАНИЈАЦ ЈА ДОБРО ЗНАМ КОЈИ КОРПУС ЈЕ ПРОБИО КОРИДОР И БИО НАЈБРОЈНИЈИ И ПАЗИ НА ВОКАБУЛАР-1 КРАЈИСКИ.

Name

Ре Киклоп

28.06.2017 19:02

Сакриј се иза букве и ћути, а када се прича о Лијевче пољу, стани мирно. Срам те било. Погледај колико је Сарајлија и других часних људи са и око Романије успјело у Лијевче пољу и Градишци. Поклопи се ушима и вечерас ако не заборавиш опери ноге у лавору.

Name

САО

28.06.2017 21:18

Зобелс САО Романија, доста ми лијевца и баје.

Name

миле

30.06.2017 13:29

Ђоко би да буде нови ДУЊИЋ.

Name

Градиска

30.06.2017 13:45

Дјоко је јаци од Дуњица.

Name

Ре: Миле

30.06.2017 14:02

Предвиђам Крчмару и Лазићу блиставу политичку будучност.

Name

Дд

30.06.2017 14:56

Дјуницу и ми вама.

Name

Ре:Дд

30.06.2017 15:49

Па видјећемо докле ће ко стиће !

Name

младен

30.06.2017 21:01

Важно је да се из странке уклоне дугогодишњи паразити али треба спријечити нове паразите типа Ђорђића и његове клике,они који су дошли у сдс треба дати да крену од нуле тј кандидата за одборнике,треба се доказати.

Name

Напредна Српска

30.06.2017 22:37

Све и да нас хоцете нецемо доци. Направили сте "само" 4.000 гласова а имали сте све инструменте власти у рукама. Толико Сдс треба да прави гласова у Градисци и да не ради кампању уопсте па цак и када није на власти. Будуци да нисте спремни да се мјењате и да сте сами себи довољни тако и наставите добро вам иде. Пс. Странку не цини име и бренд него људи. Пропустили сте сансу да добијете Дјордјица и "клику" који без икаквих полуга у власти направе 2.000 гласова! Пропустили сте и сада плаците и у свом се јаду забавите!

Name

сдс

14.07.2017 19:35

К

Name

сдс

24.07.2017 19:15

Ови из Напредне као да нису свјесни да више не постоје,Не требате Више Ђорђићу,мислим требате му као гласачи а не као странка.Преварио Павића сад ће СДС.

Name

јово

26.07.2017 11:32

Кад би се вредновао само изборни резултат Крчмар би био до смрти посланик.Ставиш самог себе за носиоца листе без противкандидата из своје општине,супарник ти из дупло мање општине и побиједио си.

Name

сдс

27.07.2017 08:42

Вратиће се они Дуњићу обојица.

Name

Јадне дусе

28.06.2017 17:00

Како вас није срамота.Примате огромне плате са грбаце народа.Када нисте на целу и када вам партија губи тразите изговор да сте незадовољни да се извуцете из ње. Макар се пласите Бога и данасњег дана ако имате своју дјецу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

30.06.2017 13:46

У праву сте. Буду по два-три мандата посланици или делегати, не раде ништа, односно не одговарају ни за шта и први пут када нису у првом плану одлазе. Треба сада отјерати све оне који немају карактера и уцјењују. Боље сада него на годину у ово вријеме.

Name

српски соко

28.06.2017 17:08

Ванка Стојниц је на изборима захваљујуци ИЗБОРНОМ ИНЗЕЊЕРИНГУ ДОБИЛА ПАР ГЛАСОВА ДА ДОБИЈЕ МЈЕСТО ОДБОРНИКА,,НА ЗАЛОСТ БИО САМ ПОСМАТРАЦ,,,И СВЕДОК,,СУИТИО САМ,,,време је да проговорим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан Г

28.06.2017 21:07

Па напиши ко је и шта радио ако стварно знаш!

Name

Немања

29.06.2017 10:43

Сви знамо засто је Милан Дјуниц љубоморан на Вању Стојниц.Јер он кад се кандидовао није имао ни 500 гласова а Вања преко 1000 и отуда његова љубомора болесна

Name

Ре-Немања

29.06.2017 12:45

Пусти ти Немања Милана Ђунића на миру. Момак никога не прозива,немојте ни ви њега. А истине ради.....годинама обезбјеђује странци велики број гласова, па му вања није ни близу. Неутралан сам, али поштено је то признати.

Name

Немања

29.06.2017 15:11

Тај Дјуниц да ваља не би био потрцко у опстини.

Name

Ре: Немања

29.06.2017 15:41

Јеси напоран !!!! Дјунић је и до сада био најперспективнији омладинац СДС-а и то када је то била јака странка. Милкица је годинама стуб актива жена сдс. Мало ли је ???

Name

Ре Ре Немања

30.06.2017 08:18

И не дају никоме прићи у странци. Шта је све Милкица радила против Вање, а исто тако и МИлан. Срамота. Нека они пређу у ДНС!

Name

Ре

01.07.2017 06:41

Ти си србски врабац као и мектиц сад имас и ти доказе а до сад си цутао знаци имоси корист од тога па си сигурно сад ускрацен па СЕ јављас

Name

јовић

15.07.2017 18:25

Маxималан број гласова који појединац може да добије је 10% од свих гласова странке.Сви који су прошли за одборника су на мућку.Ако сте предсједник актива жена онда вам је 20 жена нашло по 20 гласова,куповина бројача гласова итд.Вања Стојнић 10 година студира физику.

Name

ДНС Градиска

28.06.2017 17:57

Ниста ново ДНС у Градисци расте полако а сигурно. Сви нови чланови су добро дошли. Предсједник Јанковиц их брзо преваспита и доведе у ред и раде за добро ДНС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васпитач

29.06.2017 15:43

Владимире, формирај СПЕЦИЈАЛНО ОДЈЕЉЕЊЕ у странци.... Лазић и Игумановић да буду на преваспитавању :)

Name

Сви У Пензију

28.06.2017 18:37

Све тренутне политицаре послати у пензију..изабрати младе људе и дати им сансу јер су ови на власти 20 година а ниста нису урадили...само лијепо прицају!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соми

28.06.2017 19:20

Али како па они би прије побили све младе људе у рс само да они могу бити у фотељама до смрти каки млади никад овдје неце доци млади они одлазе.

Name

Омладинац_БиХ

01.07.2017 16:15

Апсолутно тацно. Ја сам омладинац и спремам се за одлазак.

Name

Саша Лазић

28.06.2017 19:04

Људи ја сам здравствени дјелатник и природније да сам уз љекаре неголи ветренаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО САРАЈЛИЦ

28.06.2017 21:41

ТАКО ЈЕ САЛЕ ИДЕМО ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРРРВИ НЕДАМО СДС У ПРИВАТИЗАЦИЈУ

Name

Милан

29.06.2017 01:03

Провидан си са својим коментаром Дјуницу.

Name

инсајдер

29.06.2017 17:59

Саша ће просперирати. Саша је бољи човјек од 90 посто сдсоваца. Саша је својевремено дисциплиновао Адама, е сад би требо малкице и Ђорђића, и још понеке.Саша има и титулу кнеза, прогласио га главни капо, папа градишки.

Name

ре Ацо Сарајлиц

30.06.2017 10:36

Ацо Сарајлићу, пусти поштени СДС на миру. Сви знају за тебе и твоје понашање и хипотеку. Мој ти је савјет да одеш поподне до мајке и однесеш јој нешто за освјежење. Бог све види Ацо...

Name

Мара

30.06.2017 10:55

Крушка Савановић је зрела за пресједника, Ацо Сарајлић за замјеника а Љубиша за генералног секретара.

Name

Ре: Мара

30.06.2017 14:13

Екипа је права, елита је то. Само треба и Сашу уклопити у врх странке. Све су то Крчмареви људи од повјерења..... није чудо да га је Самарџија почистио.

Name

Филип

30.06.2017 14:51

Досадан наи,написао си 15 коментара,види се.Није га поцитио јер је било 5 гласова разлике.Ти немас посла него сједити и куцкати.

Name

РЕ САСА ЛАЗИЦ

01.07.2017 11:46

САСА ЛАЗИЦ АЦО САРАЈЛИЦ БОРАЦ ВРС ОД ПРВОГ ДО ЗАДЊЕГ ДАНА И ЈА ТЕ ДОБРО ЗНАМО,,ДА СИ ПРИОДАНА ДУСА ИТД,,,ДРУГА СТВАР ЈЕ СТО СЕ ВИДИ ДА СИ НА ЗАЛОСТ И НЕПИСМЕН,,СЕМ ТОГ МАНИТЕ СЕ НЕЦИЈЕ ХИПОТЕКЕ И ПРИВАТНОГ ЗИВОТА,,ОВИ ПОЛИТИЦАРИ УПРАВЉАЈУ НАСИМ ЗИВОТИМА,,А НЕ ОНИ КОЈИ СУ ХТЈЕЛИ ДА ЗАРАДЕ ПА ИМ ДРЗАВА УНИСТИЛА БИЗНИС,,ЛАКО ЈЕ ЛАЗИЦУ НА ДРЗАВНИМ ЈАСЛАМА ,,САРАЈЛИЦ ИМА ДЈЕЦУ И ХРАНИ СА ГРБАЦЕ НИОТКУД И 1005 је цист СДС ,,СДС ДО СМРТ,,САВО,БРАВО ЗА БНТВ ЈЕДИНУ РЕСПЕКТАБИЛНУ И РЕАЛНУ У ОВОМ ТУНЕЛУ ЦРВЕНЕ ТАМЕ

Name

ЛОЛА

13.07.2017 21:35

Неки у СДС никако да схвате да им нема више кума,а захваљујући куму су све до сада постигли.Сада је први пут биран легално предсједник странке,све до тада се све питао кум.

Name

Дуско

28.06.2017 21:05

Засто неки цланови СДСа мисле да је само Крцмар крив за губитак избора? На листи је било 35 кандидата и они су највеци кривци. Прихватили се да буду на листи СДСа а онда нису ни радили за изборе, него се само сепурили, као да су самим тим битни градјани Градиске. Нови предсједник сам себи бира кадрове, односно исти гледа само "подгузне мусице"! Због лицних интереса појединци униставају СДС у Градисци. Сви знамо ко су они, појединци који нису могли скупити ни гласове цланова својих мјесних одбора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дразен

28.06.2017 21:45

Господо нико од вас никада неце као Крчмар освојити 21.000 хиљаду гласова.Цовјек увијек добија огроман број гласова јер народ има повјерење у њега.Цовјек је цијењен и угледан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ww

29.06.2017 00:12

Срамота ста чините.Демократско право је људи прелазе из једне у другу политичку опцију, са намјером побољшања живота људи, а не да рујресавате само своје личне интететесе Ако си на функцији ваше дијете,ако упише данас факултет. одмах му се мора обезбедити радно мјесто , а када це завршити нема везе.ЉУДИ ПОСТОВАНИ ПРОЦИТАЈТЕ КОМЕНТАТАРЕ СТА ЉУДИ МИСЛЕ О ВАМА ИМА И ПРИСТРАСНИХ КОМЕНТАРА, али није 90%људи папици.Ради личних интереса одјерасте народ и биће вам широко НА ИЗБОРИМА 2018.КО ДОЗИВИ, ИЗИЦЕ ДА ОДТВАРИ ПРАВО ОНИ УЦЈЕЊЕНИ, НИКАДА СЕ ВЕЦА АПСТИНЕНЦИЈА НЕЦЕ ЗАБИЉЕЗИТИ КОМЕ ИДЕ ОВО У ПРИЛОГ?

Name

Ре

29.06.2017 00:36

Сто онда кука, странка му ни нетреба, мозе као независни кандидат бити посланик и нема потребе ни за његовим уцјена да га стави странка на листу, ни за твојим услугама адвокатуре

Name

Србац

29.06.2017 06:02

Преко свог нерођеног брата Горана Кљајчина (СНСД) Крчмар је у Фонду здравства РС запослио сина и жену. Ваљда је то довољно да се види ко има какве интересе

Name

шта бисте ви

29.06.2017 15:07

Запослио жену и сина.... Да ли је то чудно??? Крчмар је за вас господин !!!!

Name

Цц

29.06.2017 06:35

Ово сто Латиновиц преко Самардзије ради је брука.Изгледа да њима није стало до странке и цланства него само ради лицних интереса.Латиновић је унистио сдс у Градишци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

29.06.2017 07:51

Цовјек је изабран.Није сам себе изабрао.Засто неки не могу поднијети пораз ? Нису ни требали ици у трку ако то не могу.

Name

Дд

29.06.2017 09:20

На своју руку кооптирао 11 људи.Па СДС је демократска странка.

Name

РЕ Цц

01.07.2017 11:53

ВИ КОЈИ ЗАСТУПАТЕ КРИМИНАЛЦЕ,,НАПАДАТЕ ЗОРАНА ЛАТИНОВИЦА ЈЕДНОГ ОД НАЈПОСТЕНИЈИХ ЉУДИ КОЈИ СУ ОБАВЉАЛИ НЕКУ ФУНКЦИЈУ У БИЛО КОЈОЈ СТРАНЦИ ,НАПАДАТЕ ПОСТЕНОГ БОРЦА САРАЈЛИЦА КОЈИ ХРАНИ СВОЈИМ РУКАМА ПОРОДИЦУ,ВИ КОЈИ СТЕ СЕ ПРОДАЛИ ДУНИЦУ И ЦРВЕНИМА НЕМАТЕ ПРАВА ДА ХВАЛИТЕ ОНЕ КОЈИ СУ ПРЕКО ЛЕДЈА СДСа ДОБИЛИ ПОЛОЗАЈ=ЗОРАН АДЗИЦ,,СДС МУ ДАО МЕСТО ДИРЕКТОРА У РАТУ А ОНДА ПОПЉУВАЛИ,,СЕТИТЕ СЕ И ВУЈАДНИА МИЉИЦА,,СЛАВКА ДУНИЦА ,,СВИ СУ СЕ ОКОРИСТИЛИ О СДС,,НАРАВНО И САМ ПРЕДСЕДНИК СНСДа ЈЕ БИО ЗАСТИЦЕН ЗА ВРЕМЕ РАТА СТИТИО ГА ЈЕ СДС,,МНОГИ ТРЕБА ДА КАЗУ ХВАЛА СДСу ИТАДАСЊЕМ ДИРЕКТОРУ ПИК МС МИЦИ РИСТИЦУ,,САЦУВАО ИМ ЈЕ ГЛАВЕ=Др ЗОРАН ЛУКИЦ ИТД,,БИЛИ СУ НА ?РАДНОЈ ОБАВЕЗИ*,,ОВИ ПОДАЦИ СУ 100% ТАЦНИ,,ОДГОВАРАМ МОРАЛНО И ПРАВНО ЗА ТАЦНОСТ

Name

Врабац

03.07.2017 09:19

Ма није Аџић био у Сдс. До кад?

Name

Сдс Градиска

29.06.2017 06:55

Свака цаст Самардзија..истјерај Лазица, Игумановица, Крцмара и све остале који су добили пуно висе од Сдс него сто су дали..зртвуј једне изборе ал цес имати после добру и квалитетну екипу млади људи!!! Теско је ал то ти је једино право ријесење!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ СДС ГАДИСКА

29.06.2017 09:11

Екипу курсадзија са завршеним курсевима.Па ти млади.људи не могу заврсити редовно факултет,сви курсадјије.Буловиц заврсио у Травнику,Дјуниц у Градишци,Кривосија један испит 10 година вуце.Дај људи какви млади

Name

Омладинац

29.06.2017 12:31

Сви знамо да Буловић и Ђунић не желе младе, јер им само кваре њихово лидерство. СДС нема праве омладине, има само неколико појединаца, који годинама покушавају да задрже свој положај, иако нису више ни млади.

Name

Диле

29.06.2017 07:06

Зовите Пилиповица у помоц он це вас савјетовати да предјете у днс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

врста 8472

29.06.2017 13:40

Политички циркус унутар локалног СДС-а траје годинама...Модератор, онај који све устројава, из вагона је избачен прије годину- две!!! Од тада официрски кадар поменуте странке тумара без циља и јасног политичког курса. Огољени међуљудски односи дошли су у фазу када,, генерал" Крчмар радије бира дружење са Сарајевским ханумицама него ли озбиљан рад на јачању странке. Крчмарови десетарчићи попут Лазића, Стојнића и Игумановића залуд тумаче разлоге пада странке на претходним изборима. Њихова крилатица ,,држте Латиновића, лопова и разбијача странке" није баш прихваћена код интелектуалаца и људи од политичког искуства. Процес замјене актера у овој политичкој гротески поприма озбиљну димензију онога тренутка када Крчмар на изборима губи од двоструко млађег кандидата. Порука је јасна, труло, компромитовано а и зашто не рећи неспособно- мора отићи... Растужује чињеница да је бивши предсједник, који се тако дично хвали својим успјешним политичким ангажманом у Сарајеву, од стране господина Говедарице оцјењен као - мало перспективан и неко на кога се више озбиљно не може рачунати на локалу. Потпуно повлачење бившег начелника из политичког живота Градишке по мени је добра ствар, евидентно је да Латиновић прихвата дио одговорности за лош изборни резултат!!! П.С.Они одлазе Самарџија остаје, то је живот и политика. Ја бих додао и РАЗУМ. међусобног презира,

Name

одлична анализа

29.06.2017 15:49

Сада је јасно да су за губитак избора криви Крчмареви халфофи....... Погледајте само који ликиви нападају Самарџију: Сарајлић, Лазић, Трифуновић, Стојнић, Игумановић...... Да не помињем Недељка Бараћа и Мару Дринић! ДНО ДНА !

Name

филип

12.07.2017 21:23

Неки људи у СДС су умислили да је странка само за њих(Дуњићеви ђаци).Довољно је бити један мандат одборник и један мандат посланик РС а онда дати шансу другом кандидату.Крчмар је умислио да ће поново 2018 на листу,па шта су други луди и глупи да не могу бити то.Мора се раскрстити са дуњићевизмом.Зар он са Лазићем мисли довести странку до побједе.

Name

БОБА

29.06.2017 07:41

СВЕ СТРАНКЕ СЕКТАШИ ,ЛИЧНИ ИНТЕРЕС, У СВЕ И ЈЕДНОМ ТЕКСТУ ЉУДИ ЗАЉУБЉЕНИ У ЊИХ ПОМАЖУ ИМ ДА ОСТВАРЕ СВОЈЕ ЛИЧНЕ ИНТЕРЕСЕ ТАКО ЋЕ БИТИ ДОК НЕ НЕСТАНЕМО НА БИЛО КОИ НАЧИН, ТО СМО ТРАЖИЛИ ГЛЕДАЈМО.НАРОД ТРЧИ ЗА ЊИМА ТОЛИКО СУ СВИ СМЈЕШНИ У СВЕМУ ОВОМЕ ЈЕ НАЈ ИНТЕРЕСАНТНИЈЕ БИТИ ПОСМАТРАЧ И ГЛЕДАТИ ТЕ ЈАДНЕ ФАЦЕ БЕЗ СТИДА МОРАЛА ЉУДСКИХ ВРИЈЕДНОСТИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

29.06.2017 08:07

НОЗ У ЛЕДЈА ПАПАНИ ДНС ЦЕ ПОКОПАТИ СНСД У КРАТКОМ РОКУ НА ФИН И КУЛТУРАН НАЦИН А ВИ ОСТАЛИ САМО СЕ ПРЕПУЦАВАЈТЕ УЗАЛУД ВАМ ТРУД СВИРАЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

29.06.2017 09:26

Дјордје Крцмар је доказао да је људина.Цовјек је борце бесплатно заступао на суду,помагао сиротињу,увијек спреман помоћи.21.000 ХИЉАДА ГЛАСОВА СУ РЕКЛИ СВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

29.06.2017 09:39

Дјордје освоја највисе гласова увијек за разлику од Самардијиних ментора за које не гласа ни породица.

Name

Борац

29.06.2017 09:59

Мој другар Крцмар је бољи цовјек од свих у сдсу. Колико је дао за сдс,много висе од свих заједно.Њега народ воли и то доказују његови резултати на изборима последњих 15 година.Ако сдс изгуби таквог цовјека мозе се помирити да у наредних 20 година неце имати висе од 3 одборника у Градишци.Самардзија је куповао гласове за гајбу пиве.

Name

Да

29.06.2017 21:23

Сви они којима странка стави у дзеп огромну своту новца углавном се наљуте на крају.

Name

Зоран

29.06.2017 09:44

Чињеница је да иза Самарџије стоји 9 чланова ОО. Они не могу дојинети ништа добро странци. Зашто Самарџија не каже колико мјесних одбора њега подржава???? Подржавају га они које је запослио у Општини !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

29.06.2017 10:27

Дјордја подрзава 35 цланова ОО.

Name

Дадо

29.06.2017 11:11

Крчмара много висе цланова подрзава.

Name

Тросељи

29.06.2017 11:19

Зоран Латиновиц је унистио СДС у Градисци на висе нацина: 1.Цим је 2012 постао нацелник одмах је дао 16 отказа 2. Није примао никога у канцеларију и бјезао од народа 3 Ниста није за 4 године урадио 4. Никада га није било медју народом само село- посао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спиун

29.06.2017 11:22

Крцмар иде куд му Адзиц и Пилиповиц казу,то у Градисци сви знају. Немој те губити вријеме Крцмар у Градисци нема везе са Сдс-ом. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ СПИУН

29.06.2017 11:48

Писе се спијун а не спиун.Науци писати.Дјордје Крцмар никоме не иде на ноге за разлику од тебе.Крцмару се долази на ноге.Дјордје нису ти ни до кољена,нису дорасли теби.

Name

Стари члан

29.06.2017 12:33

Само је Крчмар направио праву странку и скинуо СНСД са власти,а онда је направио погрешан потез јер је препустио Општину да други воде.

Name

АЦО САРАЈЛИЦ

29.06.2017 12:53

БЕЗ КРЦМАРА И ЛАЗИЦА НЕМА 35 МО У ОПСТИНИ ТО ЗНАЦИ ДА ЦЕ ОВИ КЛОСАРИ ИМАТИ ЈЕДНОГ ОДБОРНИКА МОЗДА ПА ВИ РАЗМИСЛИТЕ ДООООБРО НИЈЕ ЈОС КАСНО ПОЗЗЗ

Name

РЕ: АЦО САРАЈЛИЋ

29.06.2017 15:16

Теби Сарајлићу је мјесто на пијаци....шверцуј и бајтериши.....Ти странци не можеш донијети ни 5 гласова! Толико губимо када тебе нема, а добићемо 10 пута више!

Name

само јако

29.06.2017 15:53

Имајући у виду кредибилитет Крчмара, Лазића и екипе.... Нека оснују нову странку.....Могу они то !!

Name

ДНС

29.06.2017 12:14

Ђорђо Крчмар, Саша Лазић и Љубиша Игумановић су искусни политичари. Добро нам дошли у странку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО САРАЈЛИЦ

29.06.2017 21:59

ЈА НИСАМ СВЕРЦЕР НЕГО ТРГОВАЦ И РАДИМ ЗА ДВИЈЕ ФИРМЕ СТО БИ МНОГИ ПОЗЕЛЕЛИ АЛИ НИСУ СПОСОБНИ, А СТО СЕ ГЛАСОВА ТИЦЕ ЈА НИСАМ БИО НА ЛИСТИ А ДА САМ БИО ВИСЕ БИ СКУПИО НА ДВИЈЕ ПИЈАЦЕ НЕГО ТИ ЗА ДВИЈЕ ГОДИНЕ, НИЈЕ УТАКМИЦА ЈОС ГОТОВА ВИДЈЕЦЕС СУТРА У ОПСТИНИ У 7 САТИ, НЕДАМО ВАМ СТРАНКУ, ПОЦРКАЈТЕ

Name

Ре.АЦО САРАЈЛИЋ

30.06.2017 14:21

Шта је сада, немој се срамити што си пијачар. Није у томе проблем, већ у чињеници да ти такав брукаш странку, доказ су резултату странке у Береку.

Name

милисав

29.06.2017 12:51

СДС Градиска јос од времена кад је на њеном целу био г. Небојса Ивастанин није озбиљна странка.То најбоље показују резултати на изборима поготово овим задњим.због лосих медјуљудских односа у оо градиска Говедарица треба да распусти о одбор,постави повјереника ,треба да се проведу нови избори под надзором врха странкеи,оцисти стрнку од превртаца и крене у обнову странке за изборе 2018.како је он лос лидер он и не зна да у градиској скупстини сдс-ови одборници дјелују млако опозиционо висе хвалеци Адзицеву власт,него критикујуци,то се неце десити. Нејаки Самардзија је ту само да удари последње ексере у погребни ковцег СДС-а у Градисци,којег су вец давно сковали; Дуњиц,Крцмар ,Латиновиц и остали необразовани политиканти попут Сасе Лазица и слицних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топола

29.06.2017 13:15

Дјордје Крцмар је најутицајни цовјек у Градисци и највисе од свих политицара је помогао људима.Захваљујуци Крцмару Латиновиц је 2012 постао нацелник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар одговор ;)

01.07.2017 09:45

Ово је Крчмар одговорио :) Познам му стил, укључио се и добро да јесте..... До сада само његов млађахни син писао

Name

Днс Градиска

29.06.2017 17:53

Ја као цлан и гласац Днс Градиска...ако додју поменути ликови..Крцмар, Лазиц а поготово Дјордјиц дефинитивно напустам Днс Градиска и повлацим се из ове усране политике...ал мислим да Јанковиц није толико наиван..па они би раскопали и преузели странку у року једне године. Зивио нас предсједник ЈАНКОВИЦ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ДНС

29.06.2017 18:39

Јаро сто би они ишли у ДНС? Они су чланови СДСа, а папци као Мекињиц иду у ДНС. Тамо је мјесто Буловицу, малом Дјуни и осталој братији!

Name

ОСВЕТА

26.07.2017 09:39

НЕ ДИРАЈТЕ МУ СИНОВЕ, ТО СУ МОМЦИ КОЈИ ПОШТУЈУ И ВОЛЕ СВОГ ОЦА А ИМАЈУ И ЗАШТО ДА СЕ ПОНОСЕ.

Name

Локалац

29.06.2017 20:47

Лазиц..Крцмар..Игумановиц..су једно велико зло Градиске политике..владали 4 године и ниста нису урадили..коме они сада уопсте требају.. они су политицки мртваци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Локалац

29.06.2017 21:42

Какве ти глупости писес.Нацелник је био Латиновиц који је водио сву политику.Да није било Крцмара Латиновиц никада не би постао нацелник.Гребао се уз Крцмара док није досао до функције.Сви знају да је Крцмар један од најјацих људи у Градисци.Немој молим те писати глупости јер ово сто си ти написао боље би саставило.мало дијете.Требас поново науцити писати и састављати реценице.Поздраве од Брке

Name

Који Крчмар ??!!!!

30.06.2017 14:25

Крчмар је баш јак!!! Први избори да не сједи у крилу свога кума, па га почисти Самарџија !!! Самарџија је иначе ок момак, али у сдс-у није до сада био ни члан ОО.

Name

Драско

30.06.2017 14:34

Освоји ти јаране 21.000 гласова.

Name

Центар

30.06.2017 14:42

Цуј поцистио! 5 Гласова разлике.

Name

Ре:центар

30.06.2017 15:21

И један глас разлике је побједа.

Name

Центар

29.06.2017 21:37

Па коме ови људи уопсте требају??? Гдје год да додју направице проблем!!! Зиви били па видјели!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Днс Брестовцина

29.06.2017 23:43

Јанковицу..пази ста радис? Крцмар и Лазиц су опасни типови..не пустај их код нас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ ДНС ГРАДИШКА

30.06.2017 05:39

Колико сте ви љубоморни на Крцмара и Лазица.

Name

Митар

30.06.2017 05:26

Одсвирали су они своју политику, само их сад треба оставити на миру. Немају висе куд???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цигоје

30.06.2017 05:52

Па тај Самарђија није ни у клубу сдс.Срамота! Миљиц се продао за радно мјесто.

Name

Милан

30.06.2017 06:07

Вујадиц Миљиц добио мандат на листи сдс-а ,продао га за радно мјесто у чистоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васо

30.06.2017 06:28

Па да ваља тај Латиновиц не би изгубио са 5000 гласова.Самарђија из трећег пута постао одборник,да ваљају имали би боље резултате.Њима је до лицних интереса

Name

Центар

30.06.2017 07:24

Латиновиц цим је дошао за нацелника 2012 одмах дао 16 отказа.Нека неко и његовом тако да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

30.06.2017 09:23

Јел уреду да Миљиц добије мандат на листи СДСа и побјегне у снсд а да Самардзија не удје у клуб сдса,јел вама то нормално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

30.06.2017 09:29

Па такве подржава Латиновиц,Брацо и остали

Name

Миа

30.06.2017 09:46

Само напред омладинци. Док се ви договорите око функција којима и тако нисте дорасли, нестало бирацког тијела. Такве политицаре који сами себи говоре у њедра ја зовем кокосари. Хајмо сада Коксари и Папцине у нове побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Омладинац

30.06.2017 09:50

Омладинци: Буловиц,Дјуниц Мајданац,Калиниц сви преко 32 године.

Name

ннн

30.06.2017 16:20

А ја? Зар ја нисам низаста заслузан?

Name

Дарко

30.06.2017 10:08

Дјуниц и Буловиц су увијек најбоље омладинце потцјењивали а себе уздизали.Сдс због таквих нема омладину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немања

30.06.2017 11:09

То раде вец 10 година

Name

Козинци Сдс

30.06.2017 11:26

Ми у Козинцима одрицемо се Сасе Лазица..упропастио је СДС и људе у њему..ко га прими код себе у странку..упропастице се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

30.06.2017 12:19

Саса Лазиц осваја у Козинцима увијек велики број гласова.Поздрав од МО КОЗИНЦИ

Name

Сдс-овац

30.06.2017 13:49

Саса Лазиц је старј вук..и опет це се добро ухљебити!! Паметан је он..а глуп је онај ко га прими код себе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

30.06.2017 15:23

Њему је мјесто у пдп-у уз дончића и бјелчића. Такви ликови су његово природно окружење.

Name

Изворна

30.06.2017 16:53

Због Сасе Лазица и Дјордје Крцмара Дуњиц и Михајловиц истјерани из СДС а мозда се сад и помире. Ко зна? Политика је то....срање велико..

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС

01.07.2017 07:40

Дјордја Крцмара подрзава 80% цланства а ви видите како це те се провести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛИЈЕВЦЕ 1

01.07.2017 11:41

ПОЗНАМ ДОБРО ДЈОКУ КРЦМАРА АДВОКАТА,,ПОСЛАНИКА,ИТД,,ЦИТАЈ ЦОВЈЕКА БЕЗ ДУСЕ=АДВОКАТ ЈА ЛИЈЕВЦАНИН МОГУ ДА КАЗЕМ,,ЦИСТ ДОКАЗ ДА У ЛИЈЕВЦУ НЕМА ЦОВЈЕКА,,,ТУ СПАДА И САСА ЛАЗИЦ,,ДВА ПОЛТРОНА КОЈА СУ СПРЕМНИ ЗАБИТИ СДСу НОЗ У ЛЕДЈА ИНТЕРЕСА РАДИ,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пдп Градиска

01.07.2017 12:08

Саса Лазиц и Дјордјо Крцмар су добродосли код нас, ух какав би то тандем био Донциц-Лазиц...Сврака-Крцмар...узели би власт за 3 године...100%..побједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

02.07.2017 13:33

Саша, не брини се,чекамо те !!! Поздрав од пдп-а

Name

Зубоња

01.07.2017 14:26

Ех...ми смо главни...ех ја и моји бркови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕЛЕТАЦИ-БЕЗ КАРАКТЕРА

01.07.2017 15:04

НИЈЕ ЗА ВАС СРБЕ ДЕМОКРАТИЈА ЈЕДАН ВОДЗА ЈЕДНА ПАРТИЈА, И ОВИХ СМРДЉИВИХ ПРЕЛЕТАЦА НЕМА ВИСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како и с ким..??!!

01.07.2017 16:11

На поузданост ткз. 'политичара' са пребивалиштем у Бос.Градишци/Градишци, можеш се ослонити као на врбов клин, како су то сликовито и илустративно знали рећи стари људи. Преливоде и мутиводе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алтернатива

03.07.2017 09:45

Дали овој Градишци треба нешто ново,другачије ,ни црно ни бјело.

ОДГОВОРИТЕ