Видео: Ко је Аустралијанац који стиже у Партизан?

Након неколико недеља одлазака, у наредним се најављују доласци у КК Партизан, а први од играча који ће обући црно-бели дрес је један Аустралијанац.

Кошарка 28.06.2017 | 21:45
Видео: Ко је Аустралијанац који стиже у Партизан?
Како су у уторак пренеле Вечерње новости, у питању је 20-годишњи плејмејкер Томас "Том" Вилсон, који је протекле сезоне играо и у НЦАА лиги.

"Једва чекам да почне ново поглавље. Нисам заборавио све људе који су ми успут помогли да дођем довде", написао је Вилсон на свом Твитер профилу.

Њега је у САД довео легендарни тренер Лери Браун на лето 2016, дошао је како би радио са ментором Алена Ајверсона, али су сарађивали само месец дана јер је тренер напустио колеџ у контроверзним околностима.

Вилсон је наступао за универзитет Јужни методист универзитет из Даласа у Тексасу, где је просечно бележио 1,6 поена уз скок и 0,5 асистенција на десет утакмица, пре трансфера у Бојзи Стејт у јануару.



Међутим, месец дана након одласка из Мустанга, почетком фебруара напустио је и Бронкосе због слабе минутаже, те почео професионалну каријеру у домовини.

Наступао је за Викторија Нави тим у У20 шампионату Аустралије где је просечно бележио 18,1 поена и 4 асистенције по мечу на седам утакмица.



Вилсон је пре три године блистао у У17 тиму Аустралије на Светском првенству са просеком од 12,3 поена и 6,5 скокова и 1,7 асистенција, док је у финалу постигао 23 поена уз седам асистенција, шест скокова и украдену лопту у поразу од САД 99:92.

Као капитен је предводио "Озије" на У19 Светском првенству у Грчкој 2015 где је доживео фрактуру фибуле, а просечно је постизоа 6,4 поена уз 4,4 скокова и 2,8 асистенција током 18 минута на пет мечева.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар