Бира се Влада, кандидату позлило

Посебна седница Скупштине Србије на којој ће бити бирана нова влада почела је данас нешто после 10. 30, јер је једном од кандидата за министра позлило.

Србија 28.06.2017 | 10:42
Бира се Влада, кандидату позлило
У парламент је уочи почетка седнице стигла мандатарка Ана Брнабић и кандидати за чланове њеног кабинета.

Мандатарка Ана Брнабић на седници представља експозе и састав кабинета.

Како јавља репортер Телеграфа.рс са лица места, пре почетка седнице министру рударства и енергетике Александру Антићу позлило је. Хитна помоћ је брзо дошла и одвезла министра како би му указали неопходну помоћ и извршили прегледе.

Према Предлогу одлуке о избору владе, нова влада имаће четири потпредседника, 18 ресора и три министра без портфеља.

Част је служити Србији како би се она мијењала на боље, рекла је мандатарка за састав нове владе Србије Ана Брнабић на почетку експозеа пред посланицима Народне Скупштине и истакла да њена влада наставља посао на одличним темељима које јој је оставила влада Александра Вучића.

"Важно је да се усагласимо око приротиета и направимо друштвени договор око тога ста заједно можемо и морамо да постигнемо да бисмо у Србију увели у ред успјешних држава", истакла је Брнабић.

Она је рекла да "вријеме које је пред нама показаће колико смо као друштво и поједнци храбри да заједно помјеримо границе и закорачимо у будућност свих нас".

"У политику сам ушла из привреде, а из љубави према Србији. Вратила сам се из најбоље зеље да урадим несто за своју земљу. Част је служити Србији, како би се она мењала на боље" рекла је Брнабић и добила први аплауз посланика.


Брнабић је изјавила данас да је један од приоритета њене владе наставак економских реформи, те да очекује стални годишњи раст БДП од 3,5 одсто, кроз повећање инвестиција, извоза робе и услуга и смањења удјела јавних расхода. За то је потребно даље унапређење пословног окружења, политичка стабилност и даље приближавање ЕУ, нагласила је Брнабић у експозеу. То подразумијева и наставак реформе државне управе и ефикаснији рад државе, која треба да буде сервис грађана.

"Важно је да у јавним финансијама задржимо ред који је увела претходна влада", подвукла је Брнабић и истакла да је потребно да влада добро планира приходе и расходе.

Подсјетила је да је Србија прошла успјешно шест ревизија са ММФ, да је сада на реду седма и да ће ове године бити завршен успјешно аранжман са ММФ. Како је рекла, напори прије свега грађана и владе препознати су од стране ММФ, Светске банке, и других институција.

"Наставићемо ригорозну контролу трошења новца, а општи дефицит државе треба да буде испод један одсто, а са даљим растом економије да се спусти јавни дуг на 60 одсто БДП", истакла је.

То би, каже, створило простор за плате и пензије и за нове инвестиције и инфраструктуру.

"Повећаћемо плате у јавном скетору", категорична је Брнабић.

"Појединац не може сам или може мало и тражим вашу подршку да модернизујемо државу и напустимо бирократски начин размишљања" рекла је она. Јавне финансије су, подсетила је, жила куцавица економског система и правилним радом имаћемо повећање плата у јавном сектору, али ће се радити и на смењењу оптерећења послодаваца.

(Тањуг/Телеграф)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

28.06.2017 06:17

И то на Видовдан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЕДЛОГ

28.06.2017 08:22

ДА БРНАБИЦКА И ДЈУКИЦ-ДЕЈАНОВИЦ ЗАМЈЕНЕ ПОЗИЦИЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

28.06.2017 09:57

Не дај боже никоме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

28.06.2017 10:43

НИКАД МИ НИЈЕ БИЛО ЈАСНО АПЛАУЗ ЛИДЕРИМА ВЛАДАЈУЋЕ СТРАНКЕ. ТО МИ ПАРА УШИ ИЛИ НАЗИВ СТРАНКЕ ПО ЛИДЕРУ ТО МИ ЈЕ ЛИЧНО И ПРОМОВИСАЊЕ ТОГ ЧОВИЈЕКА АКО СЛУЖИ НАРОДУ ОНДА НЕ МА ИМЕНА ВОЂЕ СВИ ТРЕБА ДА СУ ЗАСЛУЖНИ А ОВАКО САМО СЕ ОН ПРОМОВИШЕ НАЈ ВИШЕ.ДАНАС САМ МИСЛИЛА ДА ЋЕ БИТИ БАР МАЛО ПРОМЈЕНЕ НИЈЕ ВАЉДА ДА СУ СВИ МИНИСТРИ ЗАСЛУЖНИ ПОДЈЕДНАКО У ВЛАДИ СРБИЈЕ.АЛИ ПРЕД НАМА ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ