Годишње заради 2,5 милиона евра

Предбрачни уговор је уобичајена пракса у иностранству, а постепено почиње да бива и на овим просторима, од ког зависи много тога уколико супружници одлуче да прекину брачну заједницу.

Забава 27.06.2017 | 23:19
Годишње заради 2,5 милиона евра
Чим су се глумица Јелисавета Орашанин и кошаркаш Милош Теодосић заклели на вечну љубав, потегло се питање да ли су супружници потписали предбрачни уговор као што то раде и многе звезде у иностранству.

Према листи најплаћенијих спортиста на европском континенту, коју је објавио сајт талкбаскет.нет, Милош Теодосић је 6. играч са највећом зарадом у Европи, која износи 2.5 милиона евра на годишњем нивоу.

У случају да се пар определио за предбрачни уговор, према одредбама овог акта:

- Имовина коју је супружник стекао пре склапања брака представља његову посебну имовину, а имовина коју један од супружника стекне у току трајања брака, наслеђем, поклоном или другим правним послом којим се прибављају искључиво права, представља његову посебну имовину, наводи се у овом правном акту.

Ако би дошло до развода брака, а да су Јелисавета и Милош потписали предбрачни уговор, јасно је да она не би добила ништа од супругове зараде и/или његове имовине.

Уколико нису потписали уговор пре склапања брачне заједнице, а не могу да се споразумно договоре око поделе имовине и зараде стечене током заједничког живота, све што су стекли у браку дели се на пола. Јелисавета би, у том случају, добила 1.250.000 евра по години брака, уколико његова зарада остане иста.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јј

28.06.2017 05:17

Па исто зараде наси поједини министри.само се не узноје..

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

28.06.2017 07:28

Добро рецено.....браво.