Дародаваоци из Новог Зеланда

Удружење здравствених радника "Свети Козма и Дамјан" даровали су Интерном одељењу Опште болнице у Лозници више од 441. 000 динара за куповину дефибрилатора.
Помоћ је стигла захваљујући великом залагању Лозничане Јасне Ковачевић, која је са супругом др Зораном Ковачевићем, специјалистом за ОРЛ, годинама живела и радила у тој далекој земљи

Србија 27.06.2017 | 19:05
Дародаваоци из Новог Зеланда
Ковачевићи су иза себе, по повратку у Србију, оставили мношто људи који с поштовањем изговарају њихова имена, и као професионалцима у послу и као људима.

Јасна је, иначе, ауторка романа "Како је Мила добила крила", који је недавно представљем у овдашњем Центру за културу "Вук Караџић".

Лозничкој публици се представила успешном монодрамо "Мудрост живљена" за који је сама написала текст. Сав приход од улазница, око 110 хиљада динара, уплатила је најургентније потребе лозничке болнице, где је њен муж, сада начелник Одељења за ОРЛ, био директор у, по многима, за њу у најдраматучнијим временима, успевајући да пренесе на млађе колеге богато знање, али и да помогне пацијентима у најтежим тренуцима и да штити интегритет лекара и њихове професије.

Удружењу из Новог Зеланда и Јасни Ковачевић на помоћи и разумевању захвалио се др Милан Тодоровић, директор Опште болнице у Лозници, која се суочава са недостатком највиталније опреме за рад, али, све више, и са кадровима.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 0

Оставите коментар