Лука Јовић трећи Србин у Ајнтрахту!

Српски фудбалер Лука Јовић прешао је из Бенфике у Ајнтрахт из Франкфурта на двогодишњу позајмицу уз опцију откупа уговора.  Потписано: Лука Јовић до 2019. године! За 200. 000 евра!

Фудбал 27.06.2017 | 18:00
Лука Јовић трећи Србин у Ајнтрахту!
Јовић је у Бенфику стигао 2015. из Црвене звезде, али је наступио свега три пута за први тим, једном прошле сезоне.

Играо је углавном за Б екипу португалског великана и постигао три гола уз једну асистенцију на 15 утакмица.

"Срећни смо што смо довели тако талентованог играча, надам се да ће се Лука брзо прилагодити. Били смо врло заинтересовани за њега, што говори и опција о откупу", рекао је спортски директор Ајнтрахта Фреди Бобић.

Јовић је трећи Србин у тиму из Франкфурта на Мајни, после Мијата Гаћиновића и Слободана Медојевића који су недавно продужили уговоре.

"Ниво фудбала у Бундеслиги не може да се пореди с оним у Португалу. Нестрпљиво чекам да почнем, а захвалан сам клубу што ми је омогућио овај корак у каријери", рекао је Јовић.

Позајмица је наводно вредна 200.000 евра, 100.000 по сезони.

Сад је и званично. После годину и по дана потрошених у другом тиму и понеког седења на клупи А екипе, Лука Јовић је напустио Бенфику. Као што је и најављено, нова средина некадашњег нападача Црвене звезде је Франкфурт.

Јовић је потписао папире којима се обавезао на двогодишњу позајмицу Ајнтрахту, уз напомену да је немачки клуб у уговору ставио опцију куповине уколико у јуну 2019. буде задовољан учинком момка из „класе 1997“.

У дресу Бенфике одиграо је само четири меча за сениоре. За јуниоре нешто више (18, четири гола), а од њега се очекује да се што пре адаптира на услове немачког фудбала. Поготово што су га у Ајнтрахту сачекали крилни везиста Мијат Гаћиновић (недавно продужио уговор до 2021) и задњи везни Слободан Медојевић (нови једногодишњи уговор).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар