Недовић: ЕП ми не могу забранити!

Српски кошаркаш Немања Недовић рекао је за Б92 да не постоји препрека да он заигра на Европском првенству у септембру.

Кошарка 28.06.2017 | 22:15
Недовић: ЕП ми не могу забранити!
Тренер његове Уникахе Ђоан Плаза је рекао за Б92 да је саветовао Недовићу да одмори јер је текуће лето важно за њега како би додатно напредовао и био спреман за велике напоре следеће сезоне, посебно у Евролиги.

"Не постоји тренер који не препоручује свом најбољем играчу да одмори да буде што спремнији за сезону која долази. Он није ништа лоше рекао, није рекао да не смем да играм, јер не могу да ми забране. Он је прокоментарисао на свој начин, ја сам ту да се одазовем селектору. Немам дилему", рекао је Недовић за Б92.

Иза Недовића је одлична сезона у којој је просечно бележио 13,9 поена уз 3,7 асистенција и 1,5 скокова по мечу у Ендеса лиги, а 9,3 поена, 3,5 асистенција и 1,9 скокова у Еврокупу где је био један од кључних играча на путу до титуле која је вратила Андалужане у Евролигу.

"Било је супер, имао сам неке пехове са поредама, али је на крају било све одлично. Много ми је битно што имам континуитет, трећа година у Уникахи, вратили смо се у Евролигу, имам велике планове и за себе индивидуално и са екипом", рекао је српски плејмејкер.

До пре неколико недеља се спекулисало да би Недовић могао да се пресели у московски ЦСКА, али је остао веран Уникахи потписавши уговор на још годину дана.

"Било је доста контаката са другим екипама, али кад смо освојили Еврокуп и кад смо се вратили у Евролигу осетио сам да имам још нека недовршена посла, да дугујем и граду и екипи још доста тога. Мислим да је Евролига савршена прилика за то", истакао је Недовић.

Недовић је био 30. пик на НБА драфту 2013, али није успео да се дуже задржи у Голден Стејт Вориорсима. Одиграо је 24 утакмице за тим који је освојио две титуле у последње три сезоне.

"Даће Бог", кратко је рекао Недовић на питање о повратку преко Атлантика, "Чујем се понекад са играчима из Голден Стејта".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар