Богдановић о дилеми званој НБА лига...

Бек Фенербахчеа Богдан Богдановић причао је за Б92. нет о сјајној сезони у Фенербахчеу, зову НБА лиге, те кампу који је покренуо.

Кошарка 28.06.2017 | 20:30
Богдановић о дилеми званој НБА лига...
Бек Фенербахчеа Богдан Богдановић рекао је да ће почетком јула одлучити да ли ће каријеру наставити у НБА лиги.

Српски бек иза себе има сјајну сезону са Фенербахчом, осим одбранење титуле шампиона Турске, Фенер је први пут у историји постао шампион Европе.

Чим је завршена сезона у центар пажње је дошла прича о његовој будућности, односно селидби у НБА лигу где на њега право полажу Сакраменто Кингси који с нестрпљењем чекају одговор.

"Мислим да 1. или 2. стиже понуда, а требало би да одлучим око 4-5. Јесу нестрпљиви, интересују се око разних страни, између осталог и приватних. Наравно да важну улогу игра Владе Дивац. На његову препоруку сам отишао код Жељка Обрадовића, видећемо да ли ћу отићи код Влада на исти начин", рекао је Богдановић за Б92.

Кингси иза себе имају турбулентних неколико месеци, трејдовали су прву звезду Демаркуса Казинса, а онда имали по многима сјајан драфт који би могао да значајно утиче на будућност тима.

"Испратио сам Кингсе, они су променили мало концепцију тима, променили ростер у екипи. Довели Фокса који је био пети пик, Џексона, кога сам пратио у финалу НЦАА лиге. Имао је лошу утакмицу, али је био агресиван. Он је тим играча као Калина (Никола Калинић, прим. аут)", рекао је бивши бек Партизана.

Богдановић је био један од кључних играча у тиму Жељка Обрадовића протекле сезоне са 13,8 поена уз 4,3 асистенције и 3,3 скокова у Суперлиги Турске, те 14,6 поена уз 3,8 скокова, 3,6 асистенција и 1,1 украдених лопти по утакмици у Евролиги.

"Изванредна сезона иза мене и екипе, нисмо успели да освојимо Куп, али смо све остало освојили. Сезона за историју. Увек постоји мотивација да се понови резултат и ако је могуће обори неки рекорд. Ништа није лако освојити, а још теже је други пут", истакао је Богдановић.

Један од адута Фенербахчеа током сезоне су били ватрени навијачи, што је више него познато окружење за Богдановића, с обзиром на године у Партизану пред "гробарима".

"Доста су слични, па и као народ смо слични. Доста их је дошло и овде и подржало камп", додао је српски репрезентативац.

Ове недеље је у Београду почео први Богдановићев кошаркашки камп који је на теренима КК Партизан на Калемегдану окупио око 60 дечака и девојчица из региона.

"Никад нисам размишљао превише о будућности у кошарци, увек сам ишао корак по корак. Ти кампови су за мене увек били нека нова врста доказивања, није био само одличан баскет већ и такмичарске вежбице. Мислим да им могу да ти исте или бар сличне услове", рекао је Богдановић за Б92.

Познат као бескомпромисан борац на терену, Богдановић се добро снашао и у улози ментора за млађе кошаркаше.

"Можда понекад попустим помало, али се трудим да им и на тај начин покажем колико је кошарка озбиљна и професионална", рекао је Богдановић кога смо питали да ли је можда у њему прорадила и тренерска жица, "Јесте мало, супер је осећај. Имаш још већи осећеј лидерства, да показујеш људима да показујеш потезе".

Богдановићу на Калемегдану друштво праве Владимир Штимац, Немања Недовић и Миленко Тепић, а осим за младе кошаркаше, издвојили су време и за посматраче па су провели на десетине минута делећи аутограме и фотографишући се.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар