Крајишник: Лажу јер су немоћни

Власник предузећа "Сарајевоинвест" из Пала и предсједник Асоцијације Ствараоци Републике Српске Момчило Крајишник истакао је да у немоћи да подмите историју они којима није драг, посредством појединих медија, пласирају неистине покушавајући да облате њега и оне који су стварали Републику Српску.

Република Српска 27.06.2017 | 14:40
Крајишник: Лажу јер су немоћни
Крајишник је нагласио да у Републици Српској има много већи број оних који су часни и поштени од оних који су му били повод да напише ово писмо, те да се због тих првих, и када је повријеђен или облаћен, осјећа поносним што припада српском народу.

"Четврта година је како сам се вратио из Велике Британије са дугогодишњег издржавања казне а никако да разумем ко је у овој нашој несрећној држави за кога, а ко против кога. Такође, не знам ни ко је господин (Небојша) Вукановић, нити на чијој је страни, нити по чијем налогу је изнео низ неистина на мој рачун", истакао је Крајишник у писму јавности Српске.

Наводећи да би био срећан ако је неко Вукановића обмануо, Крајишник је рекао да му, ипак, "све личи да је цијели текст, који је пренио БН портал измислио и с уживањем ту неистину пласирао".

"Нећу његово писање да демантујем због себе, јер научио сам да неправду трпим, него због поштених људи који читају портал БН и оних који су ми блиски а који теже од мене све то подносе", додао је Крајишник у писмо.

Ради јавности Српске, Крајишник је појаснио да се фирма "Сарајевоинвест" бави производњом импрегнисаних дрвених стубова за електроводове и телекомуникације, те да се више од 90 одсто продаје врши путем јавног позива-тендера и то највећим дијелом електро-енергетском сектору Републике Српске и Федерације БиХ.

"Од постојећих пет електродистрибутивних предузећа у Републици Српској наша фирма је у 2016. години потписала уговор само са једним - Електрокрајином. На тендеру код Електро-Херцеговине који се помиње у наведеном тексту, наша фирма до сада није испоручила ниједан кубик ТТ стубова. Прошле године били смо на тендеру најповољнији, али нам је конкуренција у жалбеном поступку отела овај посао", појашњава Крајишник у писму.

"Целокупна наша испорука ТТ стубова у 2016. била је око 630.000 КМ, док је наша конкуренција добила све тендере у ФБиХ, а у Републици Српској пласирала робе у висини више од 900.000", навео је Крајишник.

Што се тиче набавке сировине, додаје се у писму, у протекле двије године "Сарајевоинвест" добио је мање од конкуренције 2.700 метара кубних, а у првом кварталу 2017. мање 700 метара кубних.

"Толико о 'помоћи' коју нам је 'учинио' председник Републике Српске Милорад Додик и његови сарадници. Све што је о Републици Српској речено у наведеном тексту који су пренијели поједини медији је инсинуација мојих непријатеља који у немоћи да подмите историју покушавају да облате оне који су стварали Републику Српску. Највећи број њих је тај процес гледао на БН телевизији која је тада од тенкова бранила заузимање полицијске станице у Бијељини", истакао је Крајишник.

Он је поручио да га нико неће натјерати да се на Републику Српску "баца камењем" ма колико га слични Вукановићу на то тјерали, те да ће умјесто тога размислити да ли ће га тужити и опет не због себе, него за примјер "разним протувама који скрнаве професионално новинарство".

"Када је ријеч о председнику Републике Милораду Додику, ни у току рата ни било када нисам га заштитио од било каквог криминала. Данас, као и сваки цивилизован човек поштујем њега као и његову функцију исто онако како је он поштовао мене за време рата док сам био председник Народне скупштине Републике Српске. Пошто се не бавим политиком немам потребу да га хвалим, а имао бих разлога, нити да га кудим а могао бих да му као и сваком политичару нађем туце мана", истакао је Крајишник.

Он је нагласио и да га нико неће натјерати да било шта уради против СДС-а шта год неки неодговорни СДС-овци чинили, злоупотребљавајући ову велику странку, да би га сврстали у њене непријатеље.

"Припаднике српског народа којима нисам драг разумем, јер свако од нас неког воли а неког не. То је својствено за људски род. Али то што се неки и не зацрвене кад кажу како су за стварање СДС-а и Републике Српске заслужнији од мене, Божидара Вучуревића и свих оних за које се труде да нађу што погрднији назив, е то никако не могу, ни да разумем ни да схватим. За њих је народ давно рекао: нити се људи стиде нити Бога боје, а Свети Стефан је гледајући непријатеље, којима није био ништа крив, завапио: 'Опрости им Боже не знају шта раде'", поручио је Крајишник.

Он је нагласио да у Републици Српској има много већи број оних који су часни и поштени од оних који су му били повод да напише овај деманти, те да се због ових првих, и када је повријеђен или облаћен осјећа поносним што припада српском народу.

Поједини медији у Српској и ФБиХ објавили су текст у којем се тврди да између Момчила Крајишника и власти у Српској "постоје неке тајне везе", што како се наводи, потврђују и уговори које је Крајишникова фирма "Сарајевоинвест" потписала са јавним предузећима у електро-енергетском сектору.

Извор: Независне новине

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Голд

27.06.2017 12:48

Ево га , још једно испразно неадресирано писмо од самозваног Бајиног утемељивача. Нећеш постићи ништа осим што ћеш се грађанима још више огадити. Ниси позван да паметујем. Можеш само својим унуцима и Баји свом политичком спонзору. Боље ти је пиши мемоаре и узгајај љековито биље, добро ће ти доћи да се лијечиш од болести која се зове среброљубље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин из Модриче

27.06.2017 12:58

Огађен је толико да му не помазе ни хиљаду писама. Сјећа ли се 5 марака литар нафте кад је била, а он јој надио цијену. С

Name

Ре Голд

27.06.2017 13:02

СТА САД ЛУПЕТАТЕ КАД ЈЕ ДОСАО ИЗ ЗАТВОРА СВИ СДСОВЦИ СУ ГА ДОЦЕКАЛИ А КАД ЈЕ ВИДИО КУДА ИДЕ СДС САД ВАМ НЕВАЉА...

Name

Кики

27.06.2017 13:47

Ово је сенатор Српске. Цовјек који је ОГЛЕДАЛО постења и цовјецности.

Name

А болида

27.06.2017 14:18

Слусај Момо, све и један борац који је провео мјесец дана у рову је за тебе носилац споменице. Ста си ти стварао болиду један. О рањеним и погинулим нецу ни да прицам. То сто си ти створио слободно преписи на себе, а узгред вец си то дебело наплатио и поред свега на залост и платио. Видис разлике измедју тебе и мене ти ни не спомињес борце као ствараоце него себе, Вуцуревица... први сазив скупстине итд. итд. Стиди се.

Name

Радник

27.06.2017 15:00

Стара протува само петља, каже добио је мање од конкуренције 2.700 метара кубних, а не каже колико је хиљда кубика добио.

Name

истина

27.06.2017 19:56

Па он је стварао рс до последње капи насе крви, да њему буде боље а не вама. Е стоко кад цес прогледати!

Name

yугословен

27.06.2017 12:53

КОМЕ РЕЦИ ХВАЛА СТО ЈЕ СТВОРЕНА РС ПОГИНУЛИМА ИЛИ ПОЛИТИЦАРИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.06.2017 13:58

Мој отац, имењак г-дина Крајишника, рањен у рату....има мизерну пензију и додатак од 90 КМ као рањеник, а он само производњу и ко зна шта још...да организујемо како би и ових 90 КМ било плаћано Крајишнику да му се јаднику помогне?

Name

Игор

27.06.2017 12:53

Знаци ти и Бозидар сте заслузнији од нас сто смо опалили рат у рову ? Ти друзе правис стубове и немас их коме продати осим дрзавним прецузецима то је цињеница. На томе зарадјујес и то је цињеница. Дрзавна предузеца узимају од оног од кога МОРАЈУ и зато цути , цути Момцило зивота ти .

ОДГОВОРИТЕ
Name

шумар

27.06.2017 13:03

А дали плаћа ту сјечу и то ми је упитно?

Name

МК

27.06.2017 12:58

ПРОДАН СИ ЗА МАЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

27.06.2017 12:59

Нека само обасни засто је у старој доброј ЈУГИ робијао ! Нека и поводом тога напише неко своје писмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

27.06.2017 13:00

Проћи це Додик Вукановиц и сви могући душебрижници ал остаце чињеница да је човјек жртвовао дио свог живота за републику Србску и да није окаљао свој народ. И ја га поштујем због тога, а он има право на своје мишљење Дал ми се свидја ил не

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.06.2017 14:47

Све је он то грдно наплатио. од његовог поштења нама ићи искачу.

Name

Милица

27.06.2017 13:00

Имал ико на његовој страни, имал ико да му ишта вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћорак

27.06.2017 13:01

Све је јасно као дан. Крајишник се преко Додика пожалио овом бањалучком дневном листу кога је као што знамо основао Додик 1997. г. а потом га предао свом медијском тајкуну Копањи, јер је у медјувремену постао премијер. Дакле јасно као дан. Али, овдје је нејасно и фрапантно да се Крајисник заједно са Вучуревићем самопроглашава заслужним оснивачем, не само СДС-а него и цијеле Републике Српске!!! Е то је јадно и биједно. Барем да је поменуо њеног првог предсједника Радована Караџића било би лакше. Овако је остао само среброљубац као што је то ратних 90-тих био његов данашњи спонзор коме ето 'не жели да набраја врлине нити оф мане' . На сметљиште историје, него шта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

✔️✔️✔️

27.06.2017 14:21

Сад вјерујем да је све ово тацно сто писе овај Вукановиц. У противном Момцило не би био толико погодјен писањем. Ипак је осјетио потребу да мало досоли али - пресолио је!

Name

Небојша

27.06.2017 13:08

Куда он прође ту трава задуго неће расти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

27.06.2017 13:10

Па од овог већег броја поштених и честитих он се некако највише видја и послује са овим другим нечасним и непоштеним...то што су они створили, а овакви као он су једино и могли нешто овако створити још увјек траје и расте из дана у дан, а то је криминал и корупција, само изледа да је овим "ствараоцима" једино жао што још нису у првим "борбеним" редовима.Срам их било!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.06.2017 13:10

Нека дотични прочита коментаре да не живи више у заблуди глумећи некаквог ствараоца. Шта му само мозе пасти на памет. Ал хајде то, него трази новац!!! А у том грму и лези зец...само паре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

27.06.2017 13:22

ДО ЧЕГА ЈЕ ЧОВЈЕКУ КОИ ЈЕ ИЗАШАО ИЗ ХАГА БОЖЕ ЗАКЛОНИ НАС ЗАР СЕ НИЈЕ ПРЕЗАСИТИО И НАРОДА И СУЂЕЊА И РАТА ИСТОРИЈА НЕ КА О ЊИМА ПИШЕ ПО ЗАСЛУГАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Топаловић

27.06.2017 13:40

Молим вас не дајите му процтор. Што је пуно, пуно је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшо

27.06.2017 21:38

Био си у затвору и по судовима.Сад брате иди у бању ,или на море и уживај.Можеш добити борачки као ја.