Велики пожар букти код Требиња

Три пожара на подручју Требиња и даље задају проблеме ватрогасцима, који већ четврти дан покушавају да их угасе, али им неприступачан терен и промјењиви вјетар отежавају посао.

Република Српска 27.06.2017 | 12:12
Велики пожар букти код Требиња
Пожар је захватио подручје Орашја, Турмента и Жељева, гдје ватрогасци настоје да спријече прелазак ватре преко пута, како се не би проширила на Убла и угрозила куће.

Ватрогасци из Требиња и ''Ластве'' распоређени су на сва три пожара која горе на подручју Зубаца већ четири дана, а јутрос је ватра била у близини кућа на подручју Жељава. Тежак и неприступачан терен, велике врућине, као и вјетар који промјењиво дува, додатно отежавају посао ватрогасцима, који су цијелу ноћ дежурали.

''Ми држимо овај потез од Мацинка – Жељево до крушеве Вале. Најближа ватра кућама је тренутно у Мацинки, кућа Ћурића, ту је екипа са возилом и тај дио пожаришта је тренутно под контролом. Шта ће се десеити у поподневним часовима када почне вјетар, то нико не зна. Терен изузетно неприступачан, то је некад горјело, па су гране и греде, пала стабла, вјетар, велике врућине. Тренутно се чувају стамбени објекти и остало што се може урадити уз то'', каже старјешина ВД ''Ластва'' Драган Паранос.

Осим ватрогасаца из Требиња и ''Ластва'', у гашење су укључени и припадници Цивилне заштите.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

грађанин

27.06.2017 10:21

Гасите да шума не гори, штета је.

ОДГОВОРИТЕ