Двије највеће Нолетове бриге пред Вимблдон...

"Само ми је потребна константност. Све остало је ту", каже троструки освајач најпрестижнијег гренд слема.

Тенис 28.06.2017 | 19:30
Двије највеће Нолетове бриге пред Вимблдон...
Уочи наступа на Истборну, Новак Ђоковић са оптимизмом гледа и ка Вимблдону, следећем великом изазову који га очекује на почетку лета. Ипак, за почетак иде корак по корак.

Док се припрема за дуел против Васека Поспишила, српски тенисер истиче да су му веома потребни мечеви и да је зато и пристао да "одради" један турнир пре Вимблдона.

"Знао сам да ћу ове године играти нешто пре Вимблдона, али сам помишљао да ми Квинс и Хале долазе прерано. Хтео сам да добијем одмор и да се лепо припремим, али сам исто тако желео и да играм, јер нисам одиграо много дуела ове године".

Када се осврне на досад урађено у 2017, Ђоковић је освојио само Доху у јануару и то неизбежно наводи и на питање - да ли је забринут уочи наставка сезоне?

У разговору са новинарима у Енглеској, Новак је лоцирао самопоуздање и константност као два највећа разлога за бригу.

"Другачији је осећај сада од онога пре 12 месеци. Тада сам имао сва четири гренд слема 'за појасом' и долазио сам на Вимблдон ментално потпуно другачије него сада. И даље морам да верујем у себе, у своју способност да играм добро и у то да могу да победим било кога, на било којој подлози".

Према Нолетовим речима, та самоувереност је и даље ту, у његовој глави.

"Само ћу покушати да пронађем ниво константности који ми је потребан, јер осећам да ми ништа друго не недостаје. Претходна два месеца је било боље на том плану, али има дана када играм веома добро и има дана када је то мало другачије".

Уз потврду да ће Агаси бити уз њега на Вимблдону, Ђоковић открива и како Американац обогаћује његово искуство.

"Веома је интересантно чути његов поглед на тенис пре и сада. Чуди како анализира моју игру и шта види, са стварима које морају да се поправе и да се врате на жељени ниво", додао је шампион Вимблдона 2011, 2014. и 2015. године. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар