На данашњи дан: 1990. и Југославија - Шпанија...

Камени Бентегоди, неподношљива летња јара и дан кад је Пикси достигао Марадону. . . ! Наравно, Југославија - Шпанија у Италији '90. . .

Фудбал 26.06.2017 | 21:30
На данашњи дан: 1990. и Југославија - Шпанија...
На данашњи дан репрезентација Југославије савладала је у Верони селекцију Шпаније после продужетака резултатом 2:1 (1:1, 0:0), у оквиру осмине финала Светског првенства у Италији 1990. године.

Утакмица је дошла у моменту када је велико ривалство с краја 70-их и почетка 80-их већ почело да јењава, али Шпанци су свакако и даље јако добро памтили ону флашу са Маракане, а ми смо се и даље сећали судије Соренсена. Све то правило је посебан штимунг пред тај окршај. Па она летња јара... камени Бентегоди је горео на сунцу.

Селектор Ивица Осим супротставио је Фурији овај тим: Томислав Ивковић, Драгољуб Брновић, Предраг Спасић, Фарук Хаџибегић, Давор Јозић, Рефик Шабанаџовић, Сафет Сушић (од 55. Дејан Савићевић), Сречко Катанец (од 78. Зоран Вулић), Дарко Панчев, Драган Стојковић, Златко Вујовић.

Тог неподношљиво врелог дана у Верони Драган Стојковић Пикси постао је ас светског калибра и стао уз раме са Дијегом Марадоном. Његов први гол у 74. минуту мајсторија је из категорије уникатних, оних што се препричавају када прођу силне године, па и деценије. Тим поготком Југославија је повела са 1:0. Изједначење нас је стигло у осам минута пре краја - високи Хулио Салинас погодио је мрежу Плавих.

Пикси ће још једном до краја овог сусрета представити свету своју магију. Играо се 93. минуту. Погодио је из слободног ударца са 25 метара док је живит зид стајао на непрописних седам удаљен од лопте.

Непоновљиви Пикси. Никада више у каријери није одиграо такву утакмицу...



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар