Шампиони слетели, Савића баш брига за притисак!

Српска ватерполо репрезентација стигла је са завршнице Светске лиге и по навици донела трофеје у Београд.

Остали спортови 26.06.2017 | 19:00
Шампиони слетели, Савића баш брига за притисак!
Низ освојених титула је настављен. Све и даље припадају српским ватерполистима.

Изабраници Дејана Савића стигли су у понедељак у Београд из Русије, где су пети узастопни пут (11. у историји) освојили наслов првака Светске лиге.

Нове-старе шампионе ФИНА такмичења, који су у Србију долетели преко Москве, на аеродрому је поздравио председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић, а селектор "делфина" Дејан Савић честитао је својим играчима на новом успеху.

"Испунили смо план који смо поставили пред Светску лигу. Играчи су дали максимум, освојили су још једно злато и честитам им на томе. Следи "освежење" и припрема за Светско првенство (у Мађарској, од 16. од 29. јула). Знамо циљеве и наставићемо тамо где смо стали", рекао је Савић на конференцији за медије.

На питање како су поједини млади играчи издражали притисак, Савић је у свом стилу одговорио.

"Баш ме брига да ли су имали притисак, морају да се доказују. Врхунски играчи морају да одговоре на стање стреса", навео је он.

Капитен Филип Филиповић додао је да би волео да садашња екипа буде што више на окупу.

"За неке је Светска лига мозда незанимљиво такмичење, али нама је привлачно. Надам се да ће свима бити интересантна и да ћемо наставити да је освајамо", поручио је Филиповић.

Његов саиграч Андрија Прлаиновић казао је да је направљена права увертира за одбрану светске титуле у Будимпешти у јулу.

"Било је веома тешко, шест утакмица за шест дана, нељудски услови, тешко је показати максимум због умора, зато смо и имали падове против САД и Италије. Показали смо менталну снагу, јединство и квалитет да надокнадимо заостатак", истакао је Прлаиновић, на чије речи се надовезао Милан Алексић изјавом да очекује исту припрему за Светско првенство, на којем ће Срби такође бранити титулу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар