Истборн: Ђоковић против Сјеверне Америке!

Где год се појави у Истборну, наш ас изазива велику пажњу. Тренинзи су му посећенији од неких мечева. . .

Тенис 26.06.2017 | 20:15
Истборн: Ђоковић против Сјеверне Америке!
Мимо плана, али не и мимо логике, с обзиром на то како је до сада текла његова сезона, четврти тенисер света Новак Ђоковић затражио је и добио "вајлд кард" од организатора АТП турнира у Истборну, а када је обављен жреб…

...испоставило се да ће играти против "пола" Северне Америке.

Први ривал нашем асу у "Девоншир парк лон тенис клубу", у среду, биће канадски тенисер Васек Поспишил од којег Новак у четири дуела до сада није изгубио ни сет, а касније у четвртфиналу противник би могао да му буде један од двојице Американаца - Доналд Јанг или Џаред Доналдсон.

Уколико би Ђоковић на првом турниру за који се пријавио пред Вимблдон још од 2010. године стигао до полуфинала и тамо би, ако не буде изненађења, противници могли да му буду Американци и носиоци (4) Стив Џонсон или (5) Сем Квери, играч који га је пре годину дана као двоструког узастопног шампиона избацио у 3. колу Вимблдона.

Да се прича не би завршила само у горњем делу жреба, противник Ђоковића и у финалу 693.910 евра вреног турнира Серије 250 могао би да буде Американац, рецимо (3) Џон Изнер.

Поспишил се другог кола домогао победом над британским тенисером, Џејмсом Вардом у квалификацијама од 6:1, 6:4, после чега је Хрват Иван Додиг морао да се повуче, а Поспишил у главном жребу "налетео" на чешког тенисера, Јиржија Веселог и савладао га 6:3, 6:4.

У исто време, у 1. колу, Доналдсон је избацио (8) Дијега Шварцмана 7:6 (7:5), 3:6, 7:5, а Јанг надиграо још једног Британца, Кајла Едмунда 6:4, 3:6, 6:3.

У уторак у току дана сазнаћемо и да ли ће Душан Лајовић изборити меч 2. кола против Изнера. Његов ривал биће француски тенисер Жереми Шарди.

Победнику турнира који је деценијама био резервисан само за даме и који мушку конкуренцију прима у госте од 2009. године, припашће 113.300 евра и 250 бодова, а пораженом финалисти 59.690 и 150 бодова.

Титулу је требало да брани двоструки узастопни шампион, Фелисијано Лопез, али се шпански ветеран одлучио да сезону на трави почне претходне недеље, у Квинсу, и то је био одличан потез јер је 35-годишњи ас освојио титулу у Лондону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар