Агаси са Новаком до краја Вимблдона

На трећем Гренд слему сезоне Новак Ђоковић би могао нешто дуже да има подршку тренера Андреа Агасија него што је то био случај на Ролан Гаросу.  "То је сјајна вест", рекао је Ђоковић новинарима.

Тенис 28.06.2017 | 13:30
Агаси са Новаком до краја Вимблдона
Ђоковић је рекао да ће Агаси бити уз њега док год игра на Вимблдону, па од Новакове форме на најпрестижнијем турниру зависи колико ће у Лондону бити и осмоструки ГС шампион.

Информацију је пренео Стјуарт Фрејзер, новинар Тајмса који прати тенис.

Агаси је уз српског тенисера био током прве недеље на Ролан Гаросу, а Ђоковић је дошао до полуфинала у Паризу где је поражен од Аустријанца Доминика Тима са 3-0.

Наш тенисер у Лондону има шансе да се врати и на прво место АТП листе, али су му осим добре игре за то потребни и киксеви у раној фази турнира његових противника, Вавринке, Надала и Марија.

Уочи Ролан Гароса, Андре Агаси имао је неодложне планове, због којих је унапред најавио Новаку Ђоковићу да неће моћи да остане са њим до краја.

Уочи Вимблдона, ствари стоје другачије.

Током разговора са новинарима пре свог првог меча на трави у Истборну (против Виктора Поспишила), Новак Ђоковић рекао је да ће Американац бити уз њега све време трајања трећег гренд слема.

"Агаси неће бити овде у Истборну, али ће бити у Лондону за Вимблдон. Остаће на турниру све док сам ја на турниру, тако да је то сјајна вест", рекао је Ђоковић, преноси Еуроспорт.

Ђоковић је на Ролан Гаросу изгубио од Доминика Тима у четврфиналу и то након што је Агаси напустио Париз.

Српски тенисер је наговестио да ће легендарни Американац у Лондон стићи пре његовог првог меча.

"Требало би да стигне следећег викенда, тако да ће бити у Лондону и пре почетка турнира", рекао је Ђоковић.

"Осам или девет дана колико смо провели заједно у Паризу су били веома корисни за мене, да га упознам, да учим од њега", додао је српски тенисер.

Новак није играо такмичарске турнире између Ролан Гароса и Вимблдона још од 2010. године, а за наступ у Истборну добио је специјалну позивницу.

"Ове године сам знао да желим да играм, али сам мислио да су турнири у Квинсу и Халеу прерано. Желео сам да се одморим и да имам времена да се добро припремим. То је разлог због којег сам дошао у Истборн", додаоо је Ђоковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар