Леонарда и даље нема... Кад ће више?!

Бразилац се ни у понедељак неће прикључити саиграчима на припремама Партизана. Леонардо помешао термине лета, па је морао да помери долазак за Србију за среду. На Инстаграму написао: "Долазим".

Фудбал 26.06.2017 | 20:45
Леонарда и даље нема... Кад ће више?!
"Хало, Партизан? Знате, не стижем данас. Мислио сам да је лет у три ујутру, а не у 15 часова. Морам неким другим авионом, ту сам у среду", тако је отприлике гласило последње оправдање Леонарда да Соузе због кашњења на припреме Партизана.

Сада већ озбиљно касни!

Један од најбољих фудбалера Партизана у прошлој сезони добио је продужени одмор од седам дана и требало је да црно-белу опрему задужи 19. јуна, седам дана после прозивке у "Земунелу".

Међутим, одлични крилни нападач померио је долазак у Србију за 23. јун. Од његовог повратка ни тог дана није било ништа. Врло брзо постало је јасно да Леонарда неће бити ни у аутобусу са остатком екипе на путу за Словенију, 25. јуна.

Нема га ни у колима спортског директора Ивице Илиева, с којим је голгетер Партизана требало да у понедељак стигне у Моравске Топлице.

Када ће и да ли ће се Леонардо уопште вратити?

"У року од 48 сати очекујемо да га видимо у црно-белој опреми и спремног да тренира", био је одговор потпредседника Партизана Владимира Вулетића.

Челници шампиона Србије и те како имају стрпљења по питању Леонардовог кашњења на припреме. Сличан проблем са бразилским фудбалером имао је својевремено и Анжи. Русима је, за разлику од Партизана, у једном моменту понестало стрпљења, што је на задовољство фудбалера резултирало раскидом уговора.

"Партизан и Леонардо се свакако неће растајати до краја августа и краја европских квалификација. Спремни смо да с њим обавимо све могуће разговоре и постигнемо договор. Наше стрпљење није последица клупске слабости, него, верујемо, мудрости и инвестиције у будућност", каже Вулетић.

Потпредседник клуба верује да је ово последње непланирано кашњење.

"Нашег играча Леонарда током јуна месеца прати нека необична зла коб у погледу коначног доласка на припреме Партизана. Углавном су то ситуације у којима нема одговарајућих летова или не примећује разлику између 15 и 03. Надам се да ће овога пута успети да пронађе карту, сатницу, да се неће догодити нестанак пртљага и томе слично и да ћемо га у року од 48 сати видети овде", верује челник "парног ваљка".

Чињеница да је Леонардо пробио све рокове наводи на закључак да ће посла у Хумској имати и "дисциплинци".

"Он је нама драгоцен играч... Ипак, ФК Партизан сматра да су институција и тим увек изнад играча, тако да ћемо се у складу са нашим правилницима и праксом понашати и овај пут. Али, прво и основно је да видимо Леонарда и с њим обавимо разговор. Тек након тога ћемо моћи нешто више да кажемо и у том погледу."

Казна?

"Казна као опција је крајње решење", додаје Вулетић и подсећа на пример Андрије Живковића:

"Он је потрошио све кредите у Партизану и, ако се сећате, на Кипру сам пресекао и послао га у Београд да тренира у Телеоптику. Другачије није могло. Партизан не жели да примењује казну као 'модус операнди', али неће оклевати и да приступи таквом решењу. Клуб мора да буде поштована институција."

Колико Леонардо има до "црвене линије"?

"Много и мало! Све зависи од тога шта ћемо чути када га и ако га уопште будемо видели. Верујем да ћемо га видети брзо".

Леонардо ни прошлог лета, када је после шест месеци без клуба стигао у Партизан, није имао проблем да брзо уђе у најјачи тренажни процес и докаже се на терену.

"Када је потписао за Партизан била су питања каква ће му бити форма и колико ће моћи да допринесе тиму... Сада су другачије околности, није ни близу толико неактиван и очекујемо да ће одговорно тренирати и радити по убрзаном темпу у односу на остале играче. То дугује тиму и Партизану", сматра Вулетић и подвлачи:

"Ценимо то што је урадио за клуб. Његов допринос освајању 'дупле круне' је немерљив. Али и Партизан је њему дао шансу, у нашем клубу је доживео нову фудбалску младост, оживели смо га. Дубоко сматрам да смо један другом потребни - Партизан Леонарду и Леонардо Партизану."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар