Де Бур нови менаџер Кристал Паласа!

Де Бур код Миливојевића! Репрезентативац Србије добио је новог менаџера у тиму Кристал Паласа.  Миливојевић дочекао Де Бура - четвртина премијерлигашких тренера играли за Барсу?! Кристал Палас има новог шефа.

Фудбал 27.06.2017 | 22:30
Де Бур нови менаџер Кристал Паласа!
Холанђанин Франк Де Бур (47) у понедељак поподне ће бити именован за менаџера Кристал Паласа, објавили су британски медији.

Он ће наследити Сема Алардајса, који је зимус потписао уговор на две и по године, па "дигао сидро" након само шест месеци рада и уз обезбеђен опстанак у Премијер лиги.

Нови тренер српског репрезентативца Луке Миливојевића афирмисао се радећи у свом матичном Ајаксу (2011-2016, освојио четири титуле), али се прошле јесени "саплео" на првом професионалном кораку изван Холандије.

Де Бур се на клупи Интера задржао непуна три месеца, пошто кинески власници клуба нису веровали да може да изведе тим на прави колосек.

Популарни "орлови" преговарали су и са Аргентинцем Маурисиом Пелегрином, али је он прихватио понуду Саутемптона.

Маурисио Пелегрино је изабрао Саутемптон, Френк де Бур је, сада и званично, преузео диригентску палицу у Криста Паласу Луке Миливојевића. Уговор је потписан на три сезоне, па су Орлови постали и пети клуб који ће у следећој сезони водити бивши играч Барселоне.

Јер поред Де Бура и Пелегрина, ту су наравно и Пеп Гвардиола у Манчестер Ситију, Роналд Куман у Евертону и Марк Хјуз у Стоуку.

С тим да ће сви имати мање-више прилично различите циљеве. Де Буров ће бити да после блиставих шест месеци под вођством Сема Алардајса покаже да Палас није тим који треба да брине за опстанак.  Неће му бити лако, јер Паласова управа уме да се искали баш на тренерима, па ће легендарни Холанђанин бити пети тренер Орлова у последње четири године.

Де Бур је без посла откако је у новембру напустио Интер после три разочаравајућа месеца. Пре тога, био је импресиван у Ајаксу са којим је као играч освојио Лигу шампиона, а као тренер четири пута првак Холандије.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар