Црно-бијели улазе у ритам, у уторак први меч!

Фудбалери Партизана почели су у понедељак други део летњих припрема у Словенији, где их очекују неколико јаких тест утакмица.  Први рапорт Ђукића: Следи најважније! Тренер Партизана разговарао са новинарима после првог тренинга у Моравским Топлицама. . .

Фудбал 26.06.2017 | 17:15
Црно-бијели улазе у ритам, у уторак први меч!
Акценат првог дана у Моравској Топлици био је на кондицији, па је у центру пажње био помоћник Мирослава Ђукића Миша Филиповић.

Пола сата се радило на истезању, балансу и вежбама снаге, а после активације мишића уследио је тактичко-технички део на терену који је после обилне кише у недељу увече био идеалан за рад.

Играче српског шампиона у поподневним часовима очекује друго тренинг дана у хотелском комплексу, а први меч играће у уторак против аустријског друголигаша Капфенберга од 17:30 часова у Горњој Радгони.

Утакмицу ће преносити ТВ Партизан.

Црно-беле је у Словенији посетио доскорашњи саиграч Грегор Балажиц, који се зимус преселио у руски Урал, против кога ће Партизан имати генералну пробу за нову сезону.

Фудбалери Партизана започели су другу, завршну фазу припрема за нову сезону и квалификације за Лигу шампиона. Почиње уигравање тима...

Кондициони део и рад на стицању физичке спреме је иза црно-белих и у Словенији ће тренинзи бити базирани на раду са лоптом и контролним утакмицама.

Београђани су по доласку у Моравске Топлице, после кратког предаха од пута, одмах изашли на терен и одрадили први тренинг, у понедељак пре подне и други...

Тренер Мирослав Ђукић задовољан је условима у Словенији и избором противника за четири контролне утакмице. Списак играча је значајно смањен у односу на први део припрема који је одрађен на Златибору.

"Улазимо у другу фазу, где ће акценат бити на уигравању и уласку у добру форму. Морамо да направимо игру, да се укомпонујемо и стекнемо чврстину. Имамо јаке утакмице и све услове који су потребни да остваримо циљ", први је утисак тренера Партизана по доласку у Моравске Топлице.

Екипа није стигла комплетна. Наредних дана очекује се долазак Леонарда, а затим Марка Јевтовића и Уроша Ђурђевића.

Леонардо је требало у понедељак да се прикључи фудбалерима Партизана на припремама у Словенији, али је његов долазак поново померен. Овај пут, помешао је термине лета...

"Ми желимо да будемо комплетни што пре. Неки су имали утакмице, а неки били на одмору... Битно је због уигравања да што пре будемо сви на броју, јер је онда и рад далеко лакши. Прикључили су нам се Косовић и Јанковић, чекамо остале, а онда ћемо добити велики плус неопходан да будемо конкурентни у битном такмичењу као што је борба за Европу", става је Ђукић.

Леонардо је имао одмор најдужих од свих, док се, са друге стране, Ђурђевић враћа после наступа на Европском првенству за младе.

"Леонардо је тип играча коме нису потребне дуге припреме да би ушао у форму. Кроз утакмице које имамо можемо да га постепено уведемо у ритам. Ђука је добио четири дана одмора после Европског првенства, где је играо скоро све утакмице. Важно нам је да га освежимо. Није имао довољно одмора и дали смо му мали предах, очекујемо га у четвртак у Словенији."

На Златибору је било чак 11 тинејџера, а тај списак је за Словенију спао на три имена. То су Страхиња Бошњак, Ђорђе Јовановић и Светозар Марковић.

"Ради се о младим и веома талентованим момцима. Ми смо повели централне бекове Бошњака и Марковића. То је за нас дефицитарна позиција у тиму и мислим да могу да нам помогну. То су веома млади момци да би нам помогли у мечевима пред нама, али ово је за њих велико искуство", рекао је шеф стручног штаба "парног ваљка" и похвалио све остале играче који нису имали среће да се нађу на списку путника на други део припрема.

"Партизан у тим момцима има вредне бисере. Мора да их чува, да их дорађује и у њима имамо светлу будућност и носиоце игре. Добијаће и они шансу, али окосница тима мора да буде искусна и то је оно што доноси резултат."

Немања Милетић из Вестерлоа најављен је као појачање на месту штопера.

"Ми смо га гледали, али не само њега. Видећемо колико је изводљиво да дође. Наш циљ је да се појачамо на тој позицији и људи увелико раде на појачањима. Не журимо, имамо костур тима", спушта лопту Ђукић.

Партизан је у Србији изгубио обе контролне утакмице - против Зете и Младости из Лучана (0:1).

"Нисам задовољан... Али, тешке су нам ноге, излазимо из периода где је физичка припрема била најбитнија. Имали смо шарен тим, пробали смо многе ствари. Нисмо уопште изгледали добро, поготово на физичком нивоу. Недостајала нам је свежина, брзина... Смета ми, боли ме и не волим да губим, али најбитније је да смо истрчали, одрадили кондиционе припреме, а сада долази оно најбитније."

Одбрана?

"Имамо озбиљне и искусне играче, и одбрана је стуб тима. То је у Европи врло битно, морате да игру базирате на дефанзивној чврстини и да на њу надограђујете офанзивне ствари", мишљења је Ђукић.

После месец дана рада у Партизану Ђукић каже да је мање-више добио то што је очекивао.

"Партизан је велики клуб и захтеви су максимални. Дошао сам да испуњавам захтеве клуба и свестан сам свега тога. Способни смо и имамо играче који могу да испуне Партизанове циљеве", подвукао је Ђукић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар