Срби непобједиви скоро четири године!

Од последњег финала неког ватерполо такмичења у којем није победила репрезентација Србије прошле су три године, десет месеци и 23 дана.

Остали спортови 26.06.2017 | 16:45
Срби непобједиви скоро четири године!
Славље екипе Дејана Савића у руској Рузи у недељу би се због тога могло назвати сасвим очекиваним.

Трећег августа 2013. године Мађари су у финалу првенства света у Барселони били бољи од Црне Горе.

Тај меч био је и последње финале неког великог такмичења до данас у којем није било тима Србије.

"Пред одлазак на завршницу Светске лиге рекли смо наше циљеве и планове, који су сада испуњени. Играчи су дали свој максимум. Честитам им на томе. Видно су били уморни, што се видело у последња два меча, али успели су да додју до још једног злата", рекао је селектор Србије Дејан Савић.

Преокретом у финалу Светске лиге и победом над старим ривалима, Италијанима од 10:9, "делфини" не само да су наставили доминацију у том такмичењу, већ и наставили да освајају сва могућа надметања на којима би се појавили.

Конкретно, од Светског првенства у Шпанији, на којем је селекција тадашњег дебитанта на месту селектора, Дејана Савића, испала у четвртфиналу од Црне Горе, Србија је до данас освојила Олимпијске игре, Светско првенство, Европско првенство, две Светске лиге и један Светски куп.

"За три седмице нас чека Светско првенство. Нико не размишља о томе како је играчима после овога, што је било изузетно напорно. Први део припрема смо обавили како смо планирали. Следи мање освежење, па пут у Мадјарску где ћемо тренирати с њима. Знамо зацртане циљеве и једноставно настављамо где смо стали", рекао је Савић.

"Потребан нам је одмор и то је свима јасно. Иако смо освојили ово такмичење 11. пут, увек ће нам бити занимљиво јер волимо да се доказујемо кроз Светску лигу", рекао је капитен Филип Филиповић.

"Ритам утакмица је био мало и нељудски, и тешко је било у последњим данима пружити висок ниво игре, али успели смо да дођемо до једног злата. Показали смо менталну снагу, јединство и преломили те утакмице у нашу корист и поред тога што смо били у заостатку", рекао је искусни Андрија Прлаиновић.

2014. године злата су освојена у Светској лиги, на Европском првенству у Будимпешти и на Светском купу. Следеће, 2015. године, 'Делфини' су славили у Светској лиги, па на Светском првенству у Казању.

Прошле године освојено је све, Европско првенство у Београду, још једном Светска лига и, најзад, олимпијски трон у Рио де Жанеиру.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар