Стјуарди: Хамилтон није крив!

Стјуарди Формуле 1 утврдили су да нема доказа да је Луис Хамилтон тестирао кочнице или изненада дао гас током инцидента на Великој награди Азербејџана.

Остали спортови 26.06.2017 | 14:15
Стјуарди: Хамилтон није крив!
Себастијан Фетел се закуцао у Хамилтонов Ферари после 15. кривине након што је Британац изненада успорио.

То је разбеснело Немца који га је потом намерно ударио болидом, због чега је кажњен са десет секунди у пит-стопу, док Хамилтон није санкционисан.

Фетел је тврдио да је Хамилтон тестирао кочнице на излазу из кривине 15 одмах испред њега, због чега није могао да избегне контакт, али анализа података Мерцедесовог болида од стране ФИА није пронашла доказ за то.

Штавише, анализа је показала да се Хамилтон понашао управо онако како је требало пред рестарт трке после повлачења сигурносног аутомобила са стазе у Бакуу.

Због правца између 15. и 16. кривине и због "сејфти кара" морао је да направи растојање како би био сигуран да неће прекршити правила престизањем аутомобила пре него што то буде дозвољено.

"Знамо да првопласирани диктира трку, али смо излазили из кривине. Убрзавао је, а онда снажно закочио, што сам и ја урадио што сам брже могао, али нисам могао да се зауставим на време и ударио сам у задњи део његовог болида. Мислим да то није било неопходно", рекао је Фетел.

Немац је кажњен са десет секунди заустављања у боксу због "потенцијално опасног понашања", због судара пнеуматицима са Хамилтоном када је из њега избијао бес због раније наведеног контакта са конкурентом у борби за титулу.

Стјуарди су прегледањем видео снимка и те ситуације утврдили да је возило 5 се кретало паралелно са возилом 44, а онда скренуло у њега, што је окарактерисано изузетно опасним маневром.

"Возио сам поред њега, а онда смо имали мали контакт, али сам ишао паралелно како бих подигао руку. Нисам му показао прст нити нешто слично, само сам желео да му сугеришем јер нисам могао да му заиста кажем да није у реду оно што је урадио", рекао је возач Ферарија.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар