Ниш: Авио-линија за Цирих

Путници са југа Србије могу да лете још једним авио-превозником с нишког аеродрома. Први авион швајцарске компаније “Германиа Флуг” свечано је дочекан у петак у Нишу. Летеће два пута недељно за Цирих, понедељком и петком.

Србија 26.06.2017 | 09:27
Ниш: Авио-линија за Цирих
Традиционално и симболично за овакве прилике, авион је дочекан воденим топовима и луком. Поред Свиса, Германиа је друга авиокомпанија која је овог лета увела директну релацију Ниш-Цирих.

У плану су летови до краја летње сезоне, до краја октобра, а уколико буде постојало интересовање путника и линија “прође” тест тржишта, најављују да ће се летови продужити и током зимске сезоне.

Директор компаније “Германиа” Тобиас Сомандин казао је да су Ниш одабрали као прву “ваздушну луку” из које ће летети у Србији због великог потенцијала тржишта.

„Много људи одавде ради у дијаспори и сигуран сам да нас очекује велики број путника којима ћемо пружити максимално квалитетну услугу“, рекао је Сомандин.

Авио-компанија “Германиа Флуг” основана је 2014.године, а саобраћај обавља у сарадњи с немачком компанијом “Германиа Флуггеселлсцхафт”, основаном пре 30 година. Тренутно у флоти има два авиона “Аирбус А319” са 150 седишта и један “Аирбус 321” са 215 места.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Алан Форд

26.06.2017 07:40

А на Бањалучки аеродром више ни комарци не слијећу. Једино се Додик и његова братија возикају авионом владе РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБАЊИВАЊЕ

26.06.2017 07:43

ПИСИ О БАЊАЛУЦКОМ АЕРОДРОМУ ЗАСТО НАС СВИ ИЗБЈЕГАВАЈУ, ПА ТУЗЛАНСКИ АЕРОДРОМ ПЛАНИРА 500000 ПУТНИКА А МИ ИМАМО АЕРОДРОМ СА ЛИЦНИМ АВИОНОМ ДИКТАТОРА А СТАЛНО КОМЕНТАРИСЕМО ЕКОНОМСКИ СПОРТСКИ УСПЈЕХ У СРБИЈИ ОД КОЈЕГ МИ У РС НЕМАМО НИКАКВЕ КОРИСТИ, ДАЈТЕ НАМ МАЛО РЕАЛНОСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

26.06.2017 07:52

"Клиника за срце" у Тузли најбоља здравствена установа у овом дијелу Европе, тузлански УКЦ је "свемирски брод" за УКЦ у Сарајеву и Бања Луци! Тузлански аеродром је испред и Сарајева, Мостара и Бања Луке! Најбоље централно гријање и најјефтиније у БиХ, "море" у центру града, нови водовод остали градови требају се захвалити Аустроугарској монархији јер не би имали шта пити, епилог је националисти нису , нити ће икада бити на власти у комунистичкој Тузли!!

Name

Дијана

26.06.2017 08:57

Кад мој Баја воли свој аеродром да има ...а и шта ће нам овако нас бар нико не види....

ОДГОВОРИТЕ