Каква је веза Лева и Србије?! Има је...

Јоги Лев сео је на клупу Немачке кад је Србија постала самостална држава - синоћ је остварио 100. победу, а Срби? У овом ритму Србија ће до 100. тријумфа доћи негде 2028. или 2029. године. . . !

Фудбал 26.06.2017 | 12:45
Каква је веза Лева и Србије?! Има је...
Немачки селектор Јоаким Лев данас прославља вредан јубилеј! Тријумфом против Камеруна - и успут овереним пласманом у полуфинале Купа конфедерација - један од најцењенијих стручњака данашњице стигао је до 100. победе на клупи Панцер дивизије.

Утакмица 150, победа 100! Какав учинак.

Подсетимо, Јоги Лев троши своју 11. годину на клупи Немачке, а уговор му истиче после Мундијала у Русији где Немци бране светску круну из Бразила. Подсетимо, он је своју селекторску владавину започео у лето 2006. године савладавши Шведску у Гелзенкирхену са 3:0, а ево уписао је 150. утакмицу на клупи. Укупан учинак: 100 победа, 27 ремија и 23 пораза. Рачунајући само такмичарске утакмице још бруталније: 90 утакмица, 71 победа, 10 нерешених и 9 пораза?!

Када смо подвукли црту испод ових фрапантних бројки решили смо да направимо малу паралелу са српском репрезентацијом. Наиме, Лев је на клупи Немаца баш од момента самосталности Србије. О његовом учинку сте прочитали, а пазите сада какав је српски учинак у истом овом периоду.

За почетак, Срби су за ових 11 година променили седморицу селектора. Ту част да први води Србију имао је Шпанац Хавијер Клементе. Онда је на кратко дошао Мирослав Ђукић, па је највише успеха имао Радомир Антић, да би се између Јужне Африке и фијаска у прошлим квалификацијама за ЕУРО у Француској изређали Пижон Петровић, Синиша Михајловић, Дик Адвокат и Радован Ћурчић. Сада је ту Славољуб Муслин.

За све то време, рачунајући и овај кратки Муслинов период, Србија је одиграла укупно 115 утакмица - рачунајући и оне незваничне, ван ФИФА термина - и остварила 46 победа.      

Јоаким Лев - самостална Србија (Клементе, Ђукић, Антић, Пижон, Михајловић, Адвокат, Ћурчић, Муслин) 100:46! 

У овом ритму Србија ће до 100. победе доћи негде 2028. или 2029. године...

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар