ЕП: Шпанија наслиједила Србију на трону!

Треће злато на ЕП! Кошаркашице Шпаније освојиле су златну медаљу на Европском првенству у Чешкој пошто су у финалу биле боље од селекције Француске резултатом 71:55.  Црвена фурија демонстрирала силу у финалу против Француске! Историја: Бронза за Белгију на ЕП! Женска кошаркашка репрезентација Белгије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Чешкој.

Кошарка 25.06.2017 | 23:10
ЕП: Шпанија наслиједила Србију на трону!
Изабранице Лукаса Монделе Гарсије по трећи пут у историји су се попели на кров Европе.

У првој четвртини виђена је изједначена борба, да би после тога Шпанкиње у потпуности преузеле контролу и брзо стекле велику предност која је била недостижна за Францускиње.

Најефикаснија у победничком тиму била је Санчо Литле са 19 поена, док је Алма Торенс додала поен мање, а Ана Круз је меч завршила са 12 постигнутих поена.

У екипи Француске Селин Димер се истакла са 15 поена, док је Диандра Чачуанг је убацила десет поена.

Шпанске кошаркашице поново су првакиње Европе, други пут у последње четири године! Црвена фурија је у финалу континенталног шампионата у Прагу убедљиво савладала Француску са 71:55 (21:18, 18:12, 17:10, 15:15).

У утакмици за треће место о бронзану медаљу селекција Беглије била је доминантна у окршају са Грчком - 78:45.

Шпанија је у вечерашњем финалу била боља у свим сегментима игре и то од првог до последњег судијског звиждука.

Само у првој четвртини деловало је као да би Францускиње могле да пруже озбиљан отпор, али је та нада веома брзо пала у воду већ у другом кварталу.

Када је Шпанија у трећој четвртини дошла до двоцифрене предности било је јасно да Француску чека катастрофа. На крају нису Францускиње чак успеле ни да ублаже пораз.

Најефикасније у победничкој екипи биле су Санчо Литл са 19, Алба Торенс са 18, односно Ана Круз са 12 поена. Код Францускиња је Селин Думерк била најефикаснија са 15 поена.

Историја: Бронза за Белгију на ЕП! Женска кошаркашка репрезентација Белгије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству у Чешкој.

Белгијанке су у утамици за треће место савладале слекцију Грчке резултатом 78:45 и тако освојиле прву историјску медаљу за своју земљу.

Најефикаснија у победничком тиму била је Ким месдах са 18 поена, док је Ема Мисеман убацила 15, а Ен Вотерс је забележила 14.

У екипи Грчке Евантија Малци се истакла са 13 поена, док је Марија Фасула је додала девет.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар