''Нама није досадило, за друге - не знамо!''

"Освајањем и овога досадили смо ватерполо свету, али се надам да нисмо досадили и нашем народу", рекао је капитен једне од најдоминантнијих репрезентација у историји екипних спортова.

Остали спортови 26.06.2017 | 08:45
''Нама није досадило, за друге - не знамо!''
Београд 2005.
Атина 2006.
Берлин 2007.
Ђенова 2008.
Ниш 2010.
Фиренца 2011.
Чељабинск 2013.
Дубаи 2014.
Бергамо 2015.
Хуејџоу 2016.
Руза 2017.

Да смо играли 2012...

Треба рећи да наши ватерполисти нису учествовали у првом издању Светске лиге, 2002. године, као ни десет година касније у Алмати што је Хрватска искористила и прекинула низ злата Србије (2010-2011, 2013-2017).

Видећемо шта ће се догодити у Токију 2018.

До тада, можемо да констатујемо да је ватерполо репрезентација Србије освојила ФИНА Светску лигу пети узастопни пут од тријумфа Хрватске у Алмати 2012. Такође, да су "делфини" девети пут освојили ово такмичење од осамостаљења пре 11 година, а рачунајући и Државну заједницу Србија и Црна Гора урадили то…

...једанаести пут.

С обзиром на то да су сви остали освојили пет титула (Мађарска две, Хрватска, Русија и Црна Гора једну), тешко је не рећи да се ради о помало непријатној доминацији наших асова у односу на конкуренцију, али... да ли се ради и о досади?

"Ови момци на челу са Дејаном Савићем знају како се играју финала, веровали смо до краја да смо квалитетнији и на крају смо показали. Освајањем и овога досадили смо ватерполо свету, али се надам да нисмо досадили и нашем народу, јер је ово нешто најлепше што ми можемо њима да допринесемо. Хвала и онима што нас подржавају и онима што нас не подржавају - можда сада почну", изјавио је капитен олимпијског шампиона, Филип Филиповић, стрелац два гола у неизвесном финалу са Италијанима данас у Рузи, предграђу престонице Русије.

"Захвалио бих се саиграчима и стручном штабу који су омогућили да и ја подигнем трофеј, као и људима који су омогућили да дођемо у Русију, пре свега мислим на Министарство омладине и спорта и Ватерполо савез Србије. Надам се да ћемо имати боље услове у будућности", закључио је леворуки играч.

Андрија Прлаиновић истакао је да су Италијани, уз Мађаре и Хрвате, традиционално најтежи противник нашег тима.

"Има екипа од којих не волимо да губимо, а са Италијанима смо имали нека негативна искуства. Зато сада гледамо да их што дуже одржимо без победе против нас. Ова победа је битна и за предстојећа такмичења, значи нам на психолошком плану", сматра Прлаиновић.

"Кренули смо неуобичајено за нас али још једном смо показали да можемо да се вратимо. Драго ми је због играча који су први пут осетили овакве турнире и утакмице, пошто смо у стварању нове екипе за Токијо која треба да остане у врху. Увек је важно да побеђујеш и освајаш турнире. Колико год се људи чудили одакле нам воља да побеђујемо и освајамо медаље, али докле год играмо за Србију имамо исти циљ - златну медаљу", рекао је он.

С обиром на то да је Србија актуелни олимпијски, светски и европски шампион, следеће окупљање поново значи одбрану злата за Савићев састав. Биће то у оквиру прирпема за наредно Светско првенство које ће од 17. до 31. јула бити одржано у Будимпешти.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар