Федерер: Подсјетио колико сам добар на трави!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер био је презадовољан деветом титулом у Халеу и издањем против Александера Зверева у финалу.

Тенис 26.06.2017 | 08:15
Федерер: Подсјетио колико сам добар на трави!
Федерер је савладао талентованог Немца резултатом 6:1, 6:3 и тако поново славио на једном од својих омиљених турнира.

Он је прошле недеље доживео неочекиван пораз од Томија Хаса на старту турнира у Штутгарту, а сада је до пехара стигао без изгубљеног сета.

“Сумњао сам мало у себе, морам да признам јер, пораз у првом колу турнира на трави после 15 година ме је потресао. Срећан сам што сам овако реаговао, заборавио на тај пораз и наставио даље. Подсетио сам себе колико добро могу да играм на трави”, рекао је Федерер.

Финални меч трајао је мање од сат времена.

“Сјајно је себе у финалу наградити што сте играли добар тенис целе недеље. Почнете да ударате слободно, ствари ‘кликну’ и тада схватите да је противник под притиском. Настављате да га притискате. Сада сам на ‘деветом небу’ после деветог трофеја овде. Сјајан је осећај јер нисам сигуран да ћу поново имати шансу да победим у Халеу. Веома је важно да уживам у овом успеху”, додао је Роџер.

Он је истакао да се сада концентрише на Вимблдон, где ће покушати да дође до 19. Гренд слем трофеја.

“Ово је добар знак за мене, моје самопоуздање и добро је знати да се физички осећам добро. Ментално сам поново свеж и навикавао сам се на играње мечева”, закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар