Аџић: Нико није спреман 100%, али ћемо бити!

Млади фудбалер Црвене звезде Лука Аџић каже да је спреман је да преузме одговорност у новој сезони и искористи сваку шансу.

Фудбал 27.06.2017 | 11:00
Аџић: Нико није спреман 100%, али ћемо бити!
"Наравно да очекујем већу минутажу, борим се као и сваки играч у тиму за место. Овде се више не доводи у питање да ли сам млад или стар играч, у претходној сезони сам показао да могу и на мени је да се наметнем радом. Не сумњам да ћу добити шансу", рекао је Аџић Тањугу.

Он је поручио да осећа задовољство, али и терет, због плана управе клуба да се форсирају играчи из омладинске школе црвено-белих.

"Драго ми је што је управа жели да се ослони на млађе играче, али уједно нам даје и врсту терета да морамо да оправдамо очекивања. Не сумњам да ћемо искористити прилику, сви смо довољно спремни да преузмемо одговорност, небитно да ли у стартној постави или са клупе. Важно је само да Звезда побеђује".

Талентовани офанзивац признаје да није очекивао да ће Звезда да испусти титулу три кола пре прошлог шампионата.

"Све се брзо издешавало, као да су титула и Куп "пројурили" поред нас. Дуго смо били први, мислили смо да ништа не може да нас изненади и да ћемо у најгорем случају узети један трофеј. Ипак, то се није тако испоставило... Што се тиче мојих игара, могу да будем задовољан, с обзиром да сам пре тога имао тешку повреду, нисам очекивао да ћу се брзо наметнути са два гола".

Према његовим речима Црвена звезда у новој сезони мора да врати титулу у своје витрине.

"Звезда увек напада титулу и за њу не постоји друго место, немамо право на кикс. Играчи Црвене звезде морају да буду спремни да буду лидери у Србији", јасан је био Аџић.

Избраници Владана Милојевића припреме на Златибору завршили су без победе и са два ремија - против репрезентације Ужица (1:1) и Рудара из Пљеваља (0:0). Аџић није придавао велики значај пријатељским утакмицама.

"Утакмице у припремном периоду су мање битне и служе за да видимо где грешимо како бисмо што боље дочекали европску премијеру. Напорно смо радили, тешке су ноге и све се то одразило на меч против Рудара. Међутим, мислим да се такве ствари неће бити проблем у квалификацијама за Лигу Европе и првенству. Нико од нас још није физички спреман 100 одсто, али ће ускоро бити", поручио је Аџић.

Аџић, чији је фудбалски надимак Аџињо, волео би да игра у "бразилском" тандему са новајлијом Рикардињом.

"Добро звучи тај тандем, видећемо како ће то да изгледа. Тек смо одрадили неколико тренинга, види се да зна да игра, верујем да ће бити појачање", закључио је уз осмех 18-годишњи фудбалер.

Фудбалери Црвене звезде нову сезону званично почињу у четвртак, када дочекују малтешку Флоријану у првом колу квалификација за Лигу Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар