Медуњанин поштењем одушевио Американце!

Репрезентативац Босне и Херцеговине Харис Медуњанин осим сјајних фудбалских потеза у МЛС лиги гдје наступа за Филаделфију Унион, одушевио је Американце и једним фер-плеј потезом.

Фудбал 27.06.2017 | 10:00
Медуњанин поштењем одушевио Американце!
На утакмици против ДЦ јунајтеда, коју је Филаделфија ријешила у своју корист минималним резултатом 1:0, везни играч "змајева" је реаговао на одлуку арбитра Сорина Стоике на искључење противничког играча Лусијана Акосте.

"Увијек сам поштен. Покушавам да побиједим, али не желим побједу на прљав начин или тако нешто. За мене је јако важно да изборим тријумф на фер начин", рекао је Медуњанин америчким медијима.

У 74. минуту утакмице Акоста је оборио Медуњанина, а судија осим прекршаја показао и црвени картон Харисовом противнику.

"Отишао сам до судије и упитао ме: 'Да ли те је ударио?', а одговорио сам: 'Не, није ме дотакао, само ме мало одгурнуо'. Зато мислим да није био црвени картон. Надам се да је Фелипе гледао и да ће урадити исто за мене".

И судија је промијенио одлуку и оставио Акосту у игри, а Медуњанин је "купио" комплетну америчку спортску јавност.



"Добио сам много више поштовања", подвукао је фудбалер селекције БиХ.

Тренер ДЦ јунајтеда Бен Олсен је нагласио да изузетно цијени Медуњанинову реакцију.

"Мислим да је одличан играч, али и одличан човјек", рекао је Олсен, док је његов колега са клупе Филаделфије Џим Куртин истакао да је у питању "невјероватан потез".

Филаделфија Унион је девета на табели Источне конференције са бодом више у односу на десетопласирани тим ДЦ јунајтеда.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар