Мјештани села немају воду

На плус 35 није лако нигдје, нарочито уколико нема воде за пиће. Тако је у неколико бањалучких села. Екипа БН телевизије била је у Борковићима. Мјештани немају воду ни када је вруће, ни када је зима, јер имају сталан проблем са локалним врелом, а градска вода остала је 200 метара од њихових кућа.

Република Српска 24.06.2017 | 21:58
Мјештани села немају воду
Плус 35 у граду. На селима око Бања Луке који степен јесте мање вруће, али су проблеми већи. Нарочито у селима која немају воду.

У дијелу Борковића петнаестак километара од центра Бања Луке немају воду ни када нису велике врућине. Мјештани показују чесму која је требала бити станица за цијело село, али од те некадашње најаве није било ништа.

Са врела Суботица добију воду десетак дана мјесечно. Градска вода спроведена је 200 метара од њиховог засеока, али је њихов дио села без икаквог образложења изостављен.

Засеок села Јаруге у Борковићима нема воду годинама. На сваки позив према надлежним институцијама остајали су без одговора. Први им је стигао тек недавно од градске управе, али без конкретне најаве рјешења проблема мјештана.

Градска власт на челу са Игором Радојичићем и у кампањи је као приоритет најављивала ријешавање проблема водоснадбијевања.То је оно што власти у Бања Луци и фамозном Центру за развој села не полази за руком већ двадесет година.

Водоснадбијевање више није у надлежности Центра за развој село већ водовода. Најновије најаве да би проблем села око Бања Луке могао бити ријешен стигле су са отварања радова на пројекту ''Црно врело''.

Сваке године љети нарочито када су велике врућине у великом броју бањалучких села понавља се иста прича.  Ове године проблем је и већи, јер радници који су за Центар за развој села одржавали локалне базене и изворе, сада то одбијају да раде, јер им је Центар дужан и по двадесет плата, а Водовод ту обавезу не прихвата као своју.

У међувремену, испаштају мјештани села која немају воду.



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Хм

24.06.2017 23:15

Нека наставе гласати за Додика па неце ни круха имати. Само напред до истребљења и зивио СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

репликар

25.06.2017 09:11

Па наравно да ће гласати. Какве он има везе са водом?

Name

фронтал

25.06.2017 05:46

Назалост 21 вјек људи немају воде због безобразлука из опстина,тако је и у опстини Пале,села и насеља надомак опстине немају воде по неколико мјесеци и наравно обецавају и наравно лазу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.06.2017 09:11

Невјероватна ствар је живјети десетинама година на неком имању на селу а не ископати бунар или довести себи воду.

Name

драго

25.06.2017 06:49

Нема ни обријеж , рухотина јоховац батар главичице бијелошевац ... питајте мићу зашто

ОДГОВОРИТЕ