СЛ: Србија - Италија до финала преко петераца!

Србија "потопила" САД петерцима, Делфини у финалу! Ватерполисти Србије су се пласирали у финале Светске лиге победом над Американацима 13:11 после петераца. Резултат је после 32 минута игре био 8:8.  Италијани после петераца савладали Хрвате
Репрезентација Италије пласирала се у финале завршног турнира Светске лиге пошто је у полуфиналу победила Хрватску после бољег извођења петераца са 9:7.

Остали спортови 24.06.2017 | 21:00
СЛ: Србија - Италија до финала преко петераца!
Драма, петерци, Србија је у финалу!!! Бољим извођењем казнених удараца, "делфини" савладали САД и ушли у финале Светске лиге. За титулу у недељу, против Италије!

Свет може да се окрене наопако, али ови момци не знају да изгубе: Ватерполисти, идемо по још једно злато! Србија је у финалу Светске лиге.

Одлучујући петерац је за Американце промашио Марко Вавић у четвртој серији, а Милош Ћук је у последњој серији погодио и одвео Србију у финале.

Српски ватерполисти су током читаве утакмице заостајали један до два гола за Американцима који су покушали да победе Србију после седам узастопних пораза за шест година у различитим такмичењима.

Имала је Србија у последњих пола минута и играча више али прво Прлаиновић, а онда и Пијетловић нису искористили шансе и завршили посао у регуларном делу меча, па су после драме у утакмици између Хрватске и Италије, петерци одлучили и овај меч.

Амери, добри јесте, али за нас нисте. Значајно је напредовала селекција Сједињених Америчких Држава под палицом нашег Дејана Удовичића, али против најбоље репрезентације планете - можда свих времена - једноставно се не може. Србија је у финалу Светске лиге за ватерполисте, пошто је Американце савладала бољим извођењем петераца у руској Рузи - 5:3.

Меч је одлучен у четвртој серији, кад је Гојко Пијетловић одбранио шут Марка Вавића, после чега је Милош Ћук погодио за велико славље, иако се оно није назирало за време утакмице завршене нерешеним исходом (8:8) после 32 минтуа.

Наши Делфини ће у финалу такмичења којим владају четири године, за још једно злато, играти против Италије, која је у другом полуфиналу, такође после петераца, тукла Хрватску (9:7).

Италијани после петераца савладали Хрвате! Репрезентација Италије пласирала се у финале завршног турнира Светске лиге пошто је у полуфиналу победила Хрватску после бољег извођења петераца са 9:7.

После регуларног дела меча резултат је био 6:6, након чега су Италијани у Рузи били бољи приликом извођења петераца.

Италија се по трећи пут пласирала у финале, а још није славила у овом такмичењу, док ће Хрватска пети пут играти за бронзу.

За селекцију Дејана Савића свих пет извођача петераца су били прецизни: Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Милан Алексић, Гаврил Суботић и на крају Милош Ћук за 5:3, док су за Американце погађали Боен, Ројелс и Детрејн.

Победа нашег тима је доказ њихове неустрашивости. Чак и у тешким тренуцима. После почетног вођства Србије (2:0) чинило се да нас чека лак посао као пре два дана, кад смо истог ривала добили у групи (15:8), али је онда Удовичићев тим направио серију 4:0 и опасно запретио да нам измакне трон. Неколико пута смо се враћали у игри, голом Филипа Филиповићачак повели 8:7, али су и Американци показали снажан карактер. Можда и због чињенице да су им се у односу на сусрет у групној фази у екипу вратили голман Барон и Рамирез. Мучили су нас, али... Ипак смо ми четвороструки узастопни победници Светске лиге (2013, 2014, 2015, 2015).

За ново злато, у предграђу Москве, борићемо се  у недељу од 15 часова против Италије. У групној фази савладали смо је 13:7, а од последњих пет такмичарских мечева добили сваки.

Мирише на још једно најсјајније одличје и савршен увод за Првенство Европе у Мађарској овог јула, на коме такође бранимо трон.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ШУМАДИНАЦ

24.06.2017 23:37

СРБИЈИ ЈЕ ОВО 8 УЗАСТОПНО ЗЛАТО У СЛ,А У БУДИМПЕШТИ ЈЕ СВЕТСКО А НЕ ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО НЕПИСМЕНИ И Б 92 И БН КОЈИ ПРЕУЗИМА БЕЗ ПРОВЕРЕ

ОДГОВОРИТЕ